Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – FC Utrecht (24-02-2023)

Speelronde 23 in het seizoen 2022/2023 trapt af met een duel tussen twee subtoppers. Sparta Rotterdam is de nummer zes van de ranglijst.

FC Utrecht heeft drie punten minder en is de nummer zeven in de stand. Sparta en FC Utrecht speelden vorig weekend allebei tegen een topclub. Sparta ging in de Johan Cruijff Arena kansloos onderuit tegen Ajax.

FC Utrecht pakte in eigen huis een punt tegen PSV. Het is nog 12 wedstrijden. Voorlopig ziet het er voor beide teams goed uit om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken. Voor Sparta zou dat een enorme bonus zijn, voor FC Utrecht een must.

Bij FC Utrecht wacht je eigenlijk al een heel seizoen op het moment dat het gaat draaien. Het is zeker niet slecht wat de Domstedelingen laten zien, maar je verwacht er wat meer van.

Zeker omdat Utrecht voorafgaand aan het seizoen de ambitie uitsprak om de traditionele top drie uit te dagen.

Blijft Sparta het volhouden?

Bij Sparta kun je je juist afvragen hoe lang de ploeg nog in de subtop blijft meedraaien. Dat was in de winterstop al het geval. Nadien was het lang niet altijd overtuigend wat Sparta liet zien, maar de nederlaag tegen Ajax was pas de eerste in 2023.

Verder werd er vooral veel gelijk gespeeld, en enkele keren gewonnen. Een reeks uitslagen die past bij een subtopper.

De kracht van FC Utrecht gaat verder dan alleen de Griekse topscorer Douvikas. Booth is een uitstekende speler, en met onder meer Van der Streek en Boussaid is er genoeg scorend vermogen.

En dan hebben ze ene Bart Ramselaar nog op de bank zitten. Ook Sparta heeft een sterk collectief als wapen. De ingrediënten voor een leuke wedstrijd zijn dus volop aanwezig.

Aan Sparta Rotterdam en FC Utrecht de taak om daarvoor te zorgen. Vooraf liggen de kaarten gelijk.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account