Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – Feyenoord (02-04-2023)

Voor Feyenoord is de eindsprint naar de landstitel ingezet. Met nog acht wedstrijden te gaan staan de Rotterdammers er uitstekend voor, met een voorsprong van zes punten op Ajax en zelfs acht op AZ en PSV.

Het resterende programma van Feyenoord is bovendien een stukje eenvoudiger dan dat van Ajax. De eerste wedstrijd na de interlandbreak is echter verre van makkelijk. Het is de stadsderby tegen Sparta Rotterdam.

De laatste seizoenen was dit een wedstrijd waar Feyenoord met een gerust hart aan begon. Sparta was immers een vaste klant in het rechterrijtje en kwalitatief een stuk minder. Dit seizoen is alleen alles anders.

Sparta staat op een uitstekende zesde plaats. Maurice Steijn heeft er een machine van gemaakt die moeilijk kan worden verslagen. Dat gebeurt ook nog eens met leuk voetbal, want bij Sparta voetballen wat spelers waar je voor naar het stadion komt.

De fans genieten wekelijks van Koki Saito, Vito van Crooij, Arno Verschueren en Tobias Lauritsen.

Acht finales

Niet alleen voor Feyenoord worden het acht finales. Sparta is volop in de race voor Europees voetbal. Met het oog op de tickets voor de play-offs ziet het er goed uit. En met een beetje geluk kan de tweede club van Rotterdam zich ook nog rechtstreeks plaatsen voor Europa.

Dan moet het wel meezitten en mogen er geen punten meer worden gemorst. Hoewel dit misschien een beetje negatief klinkt. Ook als Sparta naast een Europees ticket grijpt, is het een uitstekend seizoen geweest.

Voor Feyenoord wordt het zondag een zwaar duel. Het meespelen van Geertruida is onzeker, hij raakte tegen Frankrijk geblesseerd. Verder is iedereen fit, net als bij Sparta.

Het zal smullen worden op het Kasteel, in een spannend duel. Op basis van de ranglijst is Feyenoord favoriet. Maar een zege van Sparta is echt niet onrealistisch.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account