Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – NEC (16-10-2022)

NEC kan zondag een record in de eredivisie evenaren. Als er opnieuw gelijk wordt gespeeld, is dat voor de achtste keer op rij.

Dat is in de eredivisie één keer eerder gebeurd. In de seizoenen 1991/1992 en 1992/1993 speelde een ploeg acht keer op rij gelijk. En dat was… Sparta. Uitgerekend de eerstvolgende tegenstander van NEC.

NEC was overigens allesbehalve tevreden met een gelijkspel tegen Excelsior. De ploeg uit Nijmegen was de betere ploeg, maar zag Excelsior in de slotfase toch nog langszij komen. NEC staat na negen wedstrijden keurig in de middenmoot, op de tiende plaats.

De defensie van NEC is moeilijk te passeren. Samen met AZ is het de minst gepasseerde defensie in de eredivisie. Gescoord wordt er echter ook niet veel.

Subtopper Sparta

Het leven lacht Sparta Rotterdam toe. Na jaren waarin de trouwe supporters toch niet echt verwend zijn, staan de Rotterdammers op een prachtige zesde plaats. De lijn van eind vorig seizoen, toen Maurice Steijn de ploeg dankzij een ferme eindsprint in de eredivisie hield, wordt keurig doorgetrokken. Sparta is voorlopig samen met RKC Waalwijk de verrassing van dit seizoen.

Bij Sparta is er niemand die er bovenuit steekt. Het is een degelijke ploeg die goede resultaten behaalt. Ook NEC is zeer degelijk. Niet zo gek voor een ploeg die veel gelijkspeelt. Toch hebben de Nijmegenaren ronkende namen als Lasse Schöne en Oussama Tannane. Creatieve spelers waar je voor naar het stadion komt.

Records zijn altijd leuk om te hebben, zeker zolang het niet gaat om de langste serie met nederlagen. NEC zal echter niet op een gelijkspel gaan spelen.

En op basis van de ranglijst kan je eigenlijk niet anders dan Sparta als favoriet bestempelen. Wil je echt safe gaan zitten met je voorspelling, ga dan voor een 1x2 weddenschap met een gelijkspel. Al is het alleen maar voor het verhaal.
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account