Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – PSV (06-05-2023)

De verrassing van het seizoen is Sparta Rotterdam. Je hebt vaker gezien dat ploegen waar je het niet van verwacht in de slotfase instorten.

Sparta lijkt echter elke week beter te worden. Het staat op de vijfde plaats, is al zeker van de play-offs voor Europees voetbal en kan met een beetje geluk nog als nummer vier eindigen. AZ, de huidige vierde in stand, speelt namelijk nog tegen Ajax en PSV.

Datzelfde PSV is de tegenstander van Sparta Rotterdam. PSV is de laatste weken lekker bezig. In de competitie is er een serie overwinningen neergezet, met een 3-0 tegen Ajax in de vorige speelronde.

Als klap op de vuurpijl werden de Amsterdammers geklopt in de KNVB-bekerfinale. Met een prijs op zak kan PSV zich volop op de andere prijs van dit seizoen richten, een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Lastige avond voor PSV

De laatste competitiezege van Sparta Rotterdam op PSV dateert van ruim 21 jaar geleden. Op 3 november 2001 won Sparta dankzij doelpunten van Aron Winter en Danny Koevermans met 2-1. In de beker werd er in 2016 overigens nog thuis van PSV gewonnen.\

Het is zeker niet ondenkbaar dat er zaterdag een nieuwe zege gaat volgen. Sparta speelt fris, is dreigend en straalt vertrouwen uit. Bovendien kan het vrijuit spelen. De vierde plaats is een eindje weg en de play-offs zijn al binnen. Sparta kan uitbollen voordat het er weer echt om gaat.

Bij PSV staat de druk er wel vol op. De voorsprong op Ajax is drie punten. Het doelsaldo is vergelijkbaar, waardoor een misstap fataal kan zijn. PSV zit in een goede flow. De tandem Simons – De Jong draait uitstekend. Als deze twee in vorm zijn, is PSV lastig te kloppen.

De Eindhovenaren starten als lichte favoriet op Het Kasteel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account