Match Center & Odds

Eredivisie - Nederland

15-04-2023 21:00

919

Sparta Rotterdam

1053

SC Heerenveen

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – sc Heerenveen (15-04-2023)

Sparta Rotterdam – SC Heerenveen is een wedstrijd tussen twee subtoppers. Voor Heerenveen is het normaal dat er wordt gestreden om Europees voetbal, voor Sparta Rotterdam in het geheel niet.

Elf maanden geleden was de ploeg zo goed als gedegradeerd. Dankzij een sterke eindsprint bleef Sparta in de eredivisie. En dit seizoen verandert veel in goud.

Sparta won bijvoorbeeld vorige week nog knap met 1-0 bij AZ. Natuurlijk kreeg de ploeg uit Alkmaar flink wat kansen, maar de zege van Sparta was zeker niet gestolen.

SC Heerenveen staat nu net aan de goede kant voor de play-offs om Europees voetbal. Dat is vooral aan spits Sydney van Hooijdonk te danken. Hij maakt ze de laatste weken makkelijk. Vorig weekend wist hij nog tweemaal het net te vinden tegen FC Volendam.

Voor de Friezen is het belangrijk dat de spits in vorm is, want het maken van doelpunten is dit seizoen vaak het probleem geweest.

Kijkt Sparta nog naar boven?

Voor Sparta lijken de play-offs een zekerheid. En als je de stand erbij pakt, kan er zelfs nog naar boven worden gekeken. De nummer vier AZ heeft slechts vijf punten meer. Daarbij komt nog dat PSV of Ajax de beker gaat winnen, en dat ook voor Sparta nog positief kan uitdraaien.

Het is smullen voor het trouwe thuispubliek. Spelers zoals Kitolano, Saito, Van Crooij, Verschueren en Lauritsen zorgen voor een onvergetelijk seizoen.

Maar Sparta heeft nog niks. Als er overal naast wordt gegrepen houd je, ondanks de fantastische prestaties, een zure nasmaak over. Dat geldt in principe ook voor sc Heerenveen. De Friezen horen mee te doen voor Europees voetbal.

Daarvoor moeten eerst de play-offs worden gehaald. Dat zal zeker niet gaan meevallen, te beginnen met de zware uitwedstrijd bij Sparta. De Rotterdammers hebben vooraf de beste papieren.

Logo Betcity

ODDS BOOSTS

Alleen voor nieuwe spelers

50x je inzet bij een overwinning van Ajax, Feyenoord of PSV

ODDS BOOSTS

Nieuwe spelers kunnen nu 100x hun inzet pakken.

Zet €1 in op een overwinning van Ajax, Feyenoord of PSV in de eredivisie en ontvang bij winst €100 in je spelersaccount!

Schrijf je hier inWat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares