Voorbeschouwing Vitesse – Ajax (26-02-2023)

Het mindere optreden voor de Europa League tegen Union Berlin werd door Ajax weggespoeld met een vrij klinkende 4-0 overwinning op Sparta Rotterdam.

Dat was in andere seizoenen een redelijk normaal resultaat, maar Sparta is dit seizoen een ploeg die comfortabel in het linkerrijtje staat. 4-0 mag daarom een knap resultaat worden genoemd.

Misschien nog wel belangrijker voor Ajax is dat aanvoerder Dušan Tadic weer iets van zijn vorm van de afgelopen jaren lijkt te hebben teruggevonden. In de laatste maanden onder Alfred Schreuder was het vaak niet best.

Sinds het gedwongen vertrek van de inmiddels ex-trainer is Tadic weer opgekrabbeld. Dit scheelt voor Ajax meer dan een slok op een borrel.

Vitesse is de volgende tegenstander van de Amsterdammers. De ploeg uit Arnhem heeft iets goed te maken na het zwakke optreden bij FC Volendam. Die zeperd kwam onverwacht omdat Vitesse, net als Ajax, bezig was aan een goede fase.

Best kans dat ook dit een incident is geweest. Zondagmiddag zal daarover meer duidelijk worden.

Hoe komt Ajax uit Berlijn?

Waarschijnlijk met het vliegtuig, maar in welke vorm is niet bekend. Het viel te verwachten dat Ajax een zware avond tegemoet zou gaan. Union Berlin bleek in de tussenronde van de Europa League te sterk: 3-1.

Het spel van de Amsterdammers was vele malen beter dan de thuiswedstrijd echter het was allemaal te voorspelbaar. En eerlijk is eerlijk, het zat ook niet echt mee. Als eerste was daar een te makkelijk gegeven penalty na hands van Calvin Bassey. Even later volgde de blunder van keeper Geronimo Rulli.

Ajax kwam nog wel terug tot 2-1 maar direct daarna kopte ex-Ajacied Dhoeki de 3-1 binnen. Ajax kreeg nog wel kansen maar kon een Europese uitschakeling niet meer voorkomen. Het leidde tot frustratie bij meerdere spelers en zelfs tot een opstootje na het laatste fluitsignaal.

De kans is dan ook zeker aanwezig dat dit zondag nog gevoeld gaat worden. Nu Ajax is opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst en weer volop meedoet om de titel, moet er natuurlijk gewonnen worden.

Vitesse-uit is misschien minder lastig dan een aantal jaar geleden, maar een gezondheidswandeling gaat het niet worden. Zoals gezegd heeft Vitesse iets goed te maken, en als Ajax op bezoek komt wil je voor het thuispubliek altijd een stapje extra zetten.

Ajax heeft op voorhand de beste papieren, maar inzetten op een zege van Vitesse is bij voorbaat zeker geen zinloze investering.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account