Voorbeschouwing Vitesse – FC Emmen (22-10-2022)

  • Match header module: Select

Vitesse krijgt zaterdag een unieke kans om afstand te nemen van de onderste plaatsen. Na de overtuigende zege op SC Cambuur komt FC Emmen op bezoek in Arnhem.

FC Emmen is de nummer voorlaatst in de eredivisie met zes punten, Vitesse heeft twee punten meer. Dat FC Emmen zo laag staat, heeft eigenlijk niks met het spel te maken. FC Emmen speelt goed voetbal. Helaas voor de ploeg van Dick Lukkien hoort het maken van doelpunten ook bij voetbal, en dat is het probleem voor FC Emmen.

Vorig weekend tegen FC Volendam was FC Emmen de veel betere ploeg. Alleen werd slechts één van de vele kansen benut. Als je geen doelpunten maakt, kan je ook niet winnen, om er maar eens een cliché uit te gooien. Een voordeel is dat het goede spel voor wat vertrouwen kan zorgen.

Vitesse in de lift?

Zaterdag zal moeten blijken of Vitesse echt in de lift zit, of dat het bij een enkele uitschieter gaat blijven. Winnen is goed voor het vertrouwen en met Philip Cocu als trainer heeft Vitesse iemand aan het roer staan die zich in Nederland heeft bewezen.

Niks ten nadele van de andere ploegen in de onderste regionen, maar veel mensen zullen van mening zijn dat een club als Vitesse in de eredivisie thuishoort.

Daar heeft Vitesse zaterdag niks aan. Het is een duel waar de druk vol op staat. Als FC Emmen zoveel kansen blijft creëren, gaat die ploeg zeker een keer winnen. Je kunt geen kansen blijven missen.

Het is een moeilijk duel om te voorspellen. Puur op basis van de laatste wedstrijd zou je Vitesse tot favoriet kunnen bestempelen, maar de weken daarvoor was het allemaal niet veel soeps. En dat zal nog wel een beetje in het hoofd van de spelers zitten. Leuk zal het zaterdag ongetwijfeld worden.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account