Voorbeschouwing Vitesse – FC Volendam (17-09-2022)

Aanhaken bij de middenmoot of een stevige positie tussen de onderste ploegen. Dat is de inzet van de wedstrijd Vitesse – FC Volendam van aanstaande zaterdag.

Beide ploegen hebben na zes wedstrijden vier punten verzameld, en staan met Cambuur en FC Emmen op de gedeelde dertiende plek. Hoewel ieder punt welkom is als je in het rechterrijtje staat, zullen Vitesse en Volendam alleen genoegen nemen een zege. Gek genoeg zullen ze blij zijn elkaar nú te treffen.

Op bestuurlijk vlak mag het na de overname dan wat rustiger zijn bij Vitesse, op het veld is het nog altijd niet best. De laatste wedstrijd tegen FC Utrecht zal niet in het geheugen van de neutrale toeschouwer blijven zitten, in ieder geval niet in positieve zin.

Aan de andere kant was Vitesse wel bezig aan een wat betere periode, met een gelijkspel tegen RKC Waalwijk en een overwinning bij FC Groningen.

Wisselvallig Volendam

Volendam heeft op sportief gebied niet de leukste weken achter de rug. Bij PSV werd ruim verloren (7-1), net als bij Sparta (4-0). Fans van de Volendammers zullen gehoopt hebben op een zege tegen Go Ahead Eagles. Dat feest ging niet door. Na drie nederlagen op rij heeft Volendam snel een goed resultaat nodig.

Positief puntje voor FC Volendam is dat Robert Mühren eindelijk zijn eerste doelpunt van het seizoen heeft gemaakt. Misschien dat de beer nu los is. Want met een Mühren die makkelijk scoort, is het leven voor Volendam een stuk mooier.

Komende zaterdag is Vitesse ondanks de gelijke positie op de ranglijst de favoriet tegen Volendam. De kwaliteit in de selectie van Vitesse is er net iets meer. Dat wil zeker niet zeggen dat FC Volendam kansloos is.

De Volendammers kunnen lekker voetballen en zullen het idee hebben dat er iets te halen valt in Arnhem.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account