Voorbeschouwing Vitesse – Feyenoord (07-08-2022)

Van de traditionele top 3 heeft Feyenoord op papier de zwaarste start met een uitwedstrijd tegen Vitesse.

De Arnhemmers eindigden vorig seizoen als zesde, maar misten in de play-offs een ticket voor Europees voetbal. Vitesse heeft niet de beste voorbereiding achter de rug. De laatste oefenwedstrijd tegen het Griekse Atromitos FC werd verloren. Ook in de wedstrijden daarvoor maakte Vitesse weinig indruk.

Als verzachtende omstandigheid kan trainer Thomas Letsch inroepen dat hij het met een compleet nieuwe verdediging moet doen. Tegen Atromitos stonden Arcus, Ferro, Meulensteen en Flamingo achterin. Dit zijn allemaal nieuwelingen en die zullen nog aan elkaar moeten wenen.

Danilho Doekhi is vertrokken, waardoor Marcus Bero de nieuwe aanvoerder van Vitesse is. Ook Bazoer en Rasmussen zijn weg uit Arnhem, waar het nog geen paniek is. Maar de plaatselijke media stelt unaniem dat het nog niet best is wat Vitesse laat zien.

Wat kan Feyenoord?

Misschien wel een geluk voor Vitesse dat Feyenoord de eerste tegenstander in het nieuwe seizoen is. De resultaten uit het verleden zijn goed en tegen Feyenoord is het misschien makkelijker om je op te laden dan tegen een wat mindere tegenstander.

Ook Feyenoord heeft geen beste voorbereiding achter de rug. Tegenover een 2-1 oefenzege tegen Red Bull Salzburg staan vooral nederlagen. Vooral die tegen Union Sint Gillis (0-4) en FC Copenhagen (0-7) deden pijn aan de ogen.

Trainer Arne Slot heeft echter vorig seizoen bewezen een team te kunnen smeden. Feyenoord heeft veel nieuwelingen. Onder meer Dilrosun, Danilo, Timber, Idrissi en Czymanski kwamen naar Rotterdam.

Of er op tijd een team staat, is de vraag. De laatste oefenwedstrijd tegen Osasuna leverde in elk geval een nieuwe nederlaag op.

Twee clubs dus die met veel vraagtekens aan de aftrap staan. Een gelijkspel lijkt voor de hand te liggen. In ieder geval start geen van beide teams als uitgesproken favoriet.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account