Voorbeschouwing Vitesse – Go Ahead Eagles (08-04-2023)

Er zouden dit seizoen zomaar twee ploegen kunnen degraderen waarvan je dat totaal niet verwacht. Niks ten nadele van Cambuur, maar deze ploeg schommelt altijd tussen ere- en eerste divisie.

Dat geldt niet voor de andere gedoodverfde degradant, FC Groningen. En daar zou Vitesse zomaar eens bij kunnen komen. Vitesse heeft 24 punten, net zo veel als de nummer 16 van de ranglijst, Excelsior.

Omdat de play-offs verre van een garantie op handhaving zijn, wordt het hoog tijd dat er weer eens wat punten worden behaald.

Trainer Philip Cocu mag dan wel aangeven tevreden te zijn over het vertoonde spel, de laatste weken levert dit te weinig punten op. Natuurlijk werd er knap gelijk gespeeld tegen PSV en Heerenveen, maar die twee puntjes schieten niet op.

Er moet gewonnen worden. Het voordeel voor Vitesse is wel dat het later nog Cambuur, FC Groningen en Excelsior treft. Om niet volledig van die duels afhankelijk te zijn, is een resultaat tegen Go Ahead Eagles wel zo lekker.

Go Ahead bijna veilig

Go Ahead Eagles begon net als Fortuna Sittard met vijf nederlagen aan het seizoen. Daarna heeft de ploeg zich knap herpakt. De teller staat nu op 30 punten. Dan ben je bijna veilig. Nog één overwinning en het is wel voor elkaar.

Het is niet ondenkbaar dat dit tegen Vitesse gaat gebeuren. Go Ahead Eagles neemt het vertrouwen van een gelijkspel tegen Ajax mee naar het Gelredome.

Voor Vitesse kwam vorige week eindelijk duidelijkheid. Het mag de komende jaren in het Gelredome blijven spelen. Daarmee is de dreiging van het intrekken van de licentie voorbij.

De spelers kunnen zich volop op het spel richten, en dat is hard nodig. Vitesse – Go Ahead Eagles wordt geen eenvoudige wedstrijd om te voorspellen. Dat maakt het wel zo leuk, tenzij je een groot bedrag wilt inzetten.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account