Voorbeschouwing Vitesse – PSV (19-03-2023)

PSV begint zondag aan de uitwedstrijd tegen Vitesse als het resultaat van de topper tussen Ajax en Feyenoord al bekend is.

Niet dat dit er veel toe doet, omdat PSV moet winnen. Dat geldt overigens voor alle resterende wedstrijden. Willen de Eindhovenaren de 25e landstitel binnenhalen, dan mag er niks meer fout gaan.

Vitesse-uit is geen eenvoudige horde. Niet omdat Vitesse zo goed in vorm is. Door een reeks mindere resultaten zijn de belangen voor de Arnhemmers nog groter geworden. De voorsprong op de gevarenzone bedraagt nog slechts drie punten. Vitesse zal er tegen PSV vol voor gaan.

Toen Philip Cocu het in september overnam bij Vitesse stond de club er niet goed voor. De weg omhoog werd ingezet, maar de laatste weken loopt het niet naar wens. Zo gingen de laatste vier wedstrijden verloren.

En als de concurrentie punten blijft pakken, kom je als Vitesse zijnde in vieze papieren te zitten. Vitesse leunt vooral op de bevliegingen van Manhoef. Ook verder is het geen verkeerde ploeg, maar om een of andere reden loopt het niet.

Wisselvallig PSV

PSV is al het hele seizoen wisselvallig. Topprestaties worden afgewisseld met uitglijders tegen staartploegen. Je hebt dus geen idee of het tegen Vitesse een relatief eenvoudige middag (en begin van de avond) gaat worden. Er zijn wat personele problemen.

Doelman Benítez en spits Luuk de Jong moesten vorig weekend in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur geblesseerd aan de kant blijven. Benítez zal zeker niet spelen tegen Vitesse. Of de enkelblessure van Luuk de Jong hem nog aan de kant houdt, zal komende week blijken.

Voor Vitesse begint het tijd te worden om weer punten te pakken. Degradatie is een onrealistisch scenario. Maar wie had gedacht dat FC Groningen er zo beroerd voor zou staan? Er zit altijd weleens een minder seizoen tussen.

De thuiswedstrijd tegen PSV is een mooi moment om het tij te keren.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account