Voorbeschouwing Vitesse – RKC Waalwijk (27-08-2022)

Dat het niet zo goed gaat bij Vitesse, is een understatement. Drie wedstrijden gespeeld, 0 punten. En een doelsaldo van 3 voor en 12 tegen.

De 4-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen sc Heerenveen was voorlopig het dieptepunt. ‘Het is wachten op versterkingen', is het geluid dat je uit Arnhem hoort. Alleen kosten versterkingen geld, en dat geld is er nog niet. Vitesse moet eerst worden overgenomen, pas dan kan het de transfermarkt op. En daar heeft Vitesse nog maar anderhalve week voor.

In vergelijking met vorig seizoen mist Vitesse een hoop kwaliteit. Vertrokken zijn onder meer Openda, Doekhi, Rasmussen en Bazoer. Daar staat niet echt veel tegenover. En helaas voor iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt, zie je dat op het veld en op de ranglijst.

Als er niet snel iets gaat veranderen, in de vorm van nieuwe spelers, is Vitesse een degradatiekandidaat. Dat wordt bevestigd door trainer Thomas Letsch. Hij zegt dat het met de inzet en mentaliteit wel goed zit, maar dat er te weinig kwaliteit is.

Net geen punt tegen Feyenoord

RKC Waalwijk staat na drie wedstrijden op twee punten. Dat hadden er drie kunnen zijn, als RKC wat meer geluk had gehad tegen Feyenoord. Er waren genoeg kansen om gelijk te maken, maar het mocht niet zo zijn. Ondanks de nederlaag is RKC redelijk aan het nieuwe seizoen begonnen en zal het met vertrouwen naar Arnhem afreizen.

Voor Vitesse is het zaterdag een zeer belangrijke wedstrijd. Bij een nieuwe nederlaag is het definitief crisis in Arnhem. Op dat vlak is RKC Waalwijk een ideale tegenstander.

Andersom zal RKC ook blij zijn dat het nu tegen Vitesse speelt en niet over drie weken. Dan is er misschien een kwaliteitsinjectie geweest.

Het is een lastig duel om te voorspellen. Misschien dat een gelijkspel voor de hand ligt.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account