Voorbeschouwing VVV Venlo – Almere City (30-05-2023)

Dat VVV Venlo en Almere City de halve finale van de play-offs om promotie hebben bereikt, mag een klein wonder worden genoemd.

VVV won in de eerste ronde van Willem II, na zowel in de heen- als de terugwedstrijd met 2-0 achter te hebben gestaan. In de return in Tilburg werd in de laatste minuut van de verlenging de beslissende goal gemaakt.

Almere City maakte het nog bonter, door in de vierde minuut van de blessuretijd een verlenging af te dwingen. In die verlenging werd uiteindelijk FC Eindhoven verslagen.

VVV en Almere City zijn allebei leuk voetballende ploegen die de aanval niet schuwen. Bij de ploeg uit Venlo moet het gevaar vooral komen van spits Nick Venema, Sven Braken en Kees de Boer.

Bij Almere City is het kijken naar de bevliegingen van Jeredy Hilterman en Rajiv van La Parra. Laatstgenoemde maakte het beslissende doelpunt in de eerste ronde tegen FC Eindhoven.

Onderlinge duels dit seizoen

In Venlo zullen ze met plezier terugdenken aan de eerdere duels dit seizoen met Almere City. In eigen huis werd er met 3-0 gewonnen en in Almere was de ploeg van Ricky Kruijs met 1-3 de sterkste. Wat zegt dit? Eigenlijk niks.

Als je de play-offs van de laatste jaren bekijkt, is het goed zoeken naar enige vorm van logica. Het zijn, om er maar eens een heerlijk cliché uit te gooien, wedstrijden die op zich staan. Bovendien eindigde Almere City in de competitie als derde, met 12 punten meer dan de nummer zeven van de eindstand, VVV Venlo.

VVV Venlo speelde in het seizoen 2020/2021 voor het laatst op het hoogste niveau. Almere City, dat nog niet zo heel lang bestaat, heeft nog nooit in de eredivisie gespeeld.

Op voorhand is de ploeg uit Almere favoriet om op de drempel van de eredivisie te komen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account