Nederland - Eredivisie 2023-2024

08-10-2023 14:30

Voorbeschouwing Ajax – AZ (08-10-2023)

  • Match header module: AFC Ajax vs AZ Alkmaar 2023-10-08 14:30

Ajax treft zondag in eigen huis AZ. Normaal gesproken is dit een topper. Als je naar de ranglijst kijkt, is dat momenteel zeker niet het geval.

Dat ligt niet aan AZ. De Alkmaarders zijn de trotse nummer twee, met twee punten minder dan PSV. Ajax staat pas op de vijftiende plaats

Nu vertekent de stand wel. Ajax moet het restant tegen RKC (2-3 voorsprong) nog uitspelen en heeft nog een inhaalwedstrijd tegen FC Volendam tegoed. Als dit zes punten oplevert, staan de Amsterdammers op de gedeelde zesde plaats. Nog niet best, maar alles is beter dan de vijftiende plek van dit moment.

Bij Ajax is het nog steeds een bende. Er loopt een onderzoek naar de inmiddels ontslagen technisch directeur Sven Mislintat. In de Raad van Commissarissen is het ook een zooitje en het is de vraag hoeveel tijd trainer Maurice Steijn nog krijgt.

Het doordeweekse duel tegen AEK Athene in de Europa League leverde Ajax slechts een puntje op. Een goed resultaat tegen AZ zou hem en Ajax een stuk vooruit helpen.

Pavlidis in topvorm

Iedereen heeft gezien dat de verdediging niet direct de sterkste linie van Ajax is. Iedere voetballiefhebber ziet ook dat Vangelis Pavlidis, de spits van AZ, in grootse vorm verkeert. Hij heeft er dit seizoen al negen gemaakt en zal dat aantal tegen AZ graag naar de dubbele cijfers tillen.

Het is iedere week weer de vraag wie Steijn achterin posteert. De aanval van Ajax is het probleem niet, alleen is het verdedigend erg matig.

Van de laatste vier ontmoetingen in Amsterdam won AZ er twee. Een keer werd het gelijk en eenmaal won Ajax. De statistieken spreken ook al niet in het voordeel van Ajax. Normaal gesproken is Ajax thuis altijd favoriet, maar dat is nu niet het geval.

Je moet niet vreemd opkijken als de odds in het voordeel van AZ zijn. Dat heeft weer als voordeel dat een zege van Ajax meer oplevert.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account