Nederland - Eredivisie 2023-2024

24-04-2024 21:00

Voorbeschouwing Ajax – Excelsior (24-04-2024)

  • Match header module: AFC Ajax vs Excelsior 2024-04-24 21:00

Zowel Ajax als Excelsior boekte anderhalve week geleden een bevrijdende zege. De Amsterdammers herstelden zich knap van de oorwassing bij Feyenoord.

In eigen huis werd met 2-1 gewonnen van FC Twente. Niet dat Ajax de nummer drie van de ranglijst van de mat speelde, maar een overwinning is een overwinning.

Excelsior versloeg in eigen huis FC Volendam met 4-0. Klinkende cijfers die Excelsior erg goed kon gebruiken. Het gat met FC Volendam is nu zes punten, wat met nog vier wedstrijden te gaan genoeg lijkt te zijn. Voor Excelsior is het nu zaak om de play-offs tegen degradatie te ontlopen.

Ajax heeft op dit moment goede papieren om zich toch nog rechtstreeks voor Europees voetbal te plaatsen. Na de bekerzege van Feyenoord is de vijfde plek genoeg.

Ajax staat nu vijfde, met een punt meer dan NEC en drie punten meer dan FC Utrecht. Ajax is er nog niet, maar heeft alles in eigen hand.

Makkelijk programma

Een extra voordeel voor Ajax is het resterende programma. Na Excelsior volgen nog FC Volendam (de huidige nummer 17), Almere City FC (de huidige nummer 12) en het al gedegradeerde Vitesse.

Op papier zouden dat vier overwinningen moeten opleveren. Ajax is echter al het hele seizoen zeer wisselvallig, waardoor er geen zekerheden zijn. Toch zou het met het oog op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal niet meer mis mogen gaan.

Het programma van Excelsior is een stuk lastiger. Er wordt nog thuis gespeeld tegen NEC en Heracles Almelo en op de laatste speeldag moet Excelsior op bezoek bij Feyenoord. De derde club van Rotterdam heeft nog wat punten nodig om zich veilig te spelen.

De kans lijkt klein dat er woensdagavond op bezoek bij Ajax een resultaat wordt geboekt. Maar je weet het nooit en de 4-0 zege op FC Volendam is een mooie boost voor het vertrouwen geweest.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account