Nederland - Eredivisie 2023-2024

14-04-2024 16:45

Voorbeschouwing Ajax – FC Twente (14-04-2024)

  • Match header module: AFC Ajax vs FC Twente 2024-04-14 16:45

Een week na de oorwassing in de Klassieker tegen Feyenoord volgt de volgende zware kluif voor Ajax. FC Twente, een ploeg die in uitstekende vorm verkeert, komt op bezoek in de Johan Cruyff Arena.

FC Twente heeft goede papieren om derde te worden en zich daarmee te plaatsen voor de voorronde van de Champions League.

Het hoofdtoernooi halen wordt een zware dobber, maar FC Twente is, mits het derde eindigt, al wel verzekerd van een Europees hoofdtoernooi. En dat is voor de club uit Enschede een hele mooie beloning voor een goed seizoen.

Of Ajax volgend seizoen in Europa actief is, is nog zeer de vraag. Na de vernedering bij Feyenoord zijn de Amsterdammers afgezakt naar de zesde plek. Dat betekent aan het einde van het seizoen play-offs spelen.

Je kunt je afvragen of de selectie daar na dit rampseizoen nog zin in heeft. Ajax kan zich nog wel rechtstreeks voor de voorronde van de Conference League plaatsen, maar dat gaat niet meevallen.

Hoe nu verder?

Na het duel met Feyenoord waren de reacties niet mals. Ajax werd met de grond gelijkgemaakt, wat trainer John van ’t Schip en aanvoerder Steven Bergwijn alleen maar konden beamen. Het was nu eenmaal erg slecht.

Om nog iets van het seizoen te maken, moet Van ’t Schip zijn spelers weer vertrouwen laten krijgen. Hoe hij dat voor elkaar moet krijgen, weet niemand. Dat maakt zijn taak ook zo moeilijk.

FC Twente zit boordevol vertrouwen. Van de laatste zeven wedstrijden werden er vijf gewonnen. Tegen sc Heerenveen werd spectaculair gelijk gespeeld en van PSV werd verloren.

Dankzij deze resultaten en misstappen van AZ staat FC Twente stevig op plek drie. Een voorsprong van acht punten mag niet meer worden weggegeven.

Tegen Ajax is FC Twente favoriet. Maar je weet het nooit. Misschien dat Ajax extra fel is na de nederlaag tegen Feyenoord.

Jacks logo


Claim een Free Bet tot €100

  • Maak een account aan bij Jacks.nl
  • Zet minimaal €10 in (tot max. €100)
  • Ontvang een Free Bet twv je inzet.
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account