Nederland - Eredivisie 2023-2024

02-11-2023 20:00

Voorbeschouwing Ajax – FC Volendam (02-11-2023)

  • Match header module: AFC Ajax vs FC Volendam 2023-11-02 20:00

Donderdag staat de inhaalwedstrijd tussen Ajax en FC Volendam op het programma. Een wedstrijd van groot belang, zeker voor de Amsterdammers.

Na de 5-2 nederlaag bij PSV staat Ajax laatste in de eredivisie. Als de recordkampioen het inhaalduel met Volendam wint en in het korte restant tegen RKC Waalwijk de voorsprong vasthoudt, staat het tiende. Nog altijd veel te laag, maar een stuk minder erg dan de laatste plaats.

Het wordt donderdag de eerste wedstrijd van interim-trainer John van ’t Schip. Bij Ajax hebben ze groot vertrouwen in Van ’t Schip. Waar dat op gebaseerd is, zal de komende maanden moeten blijken, want het cv van de trainer John van ’t Schip is verre van indrukwekkend.

Hij mag donderdag meteen met de billen bloot, want Ajax moet absoluut winnen van FC Volendam. Tot afgelopen weekend waren de Volendammers hekkensluiter in de eredivisie, maar na de zege op Excelsior staat Volendam zestiende.

Vorig seizoen

In januari van dit jaar stonden Ajax en FC Volendam ook tegenover elkaar. Destijds liep het ook niet in Amsterdam, hoewel het minder dramatisch dan dit seizoen was. De wedstrijd eindigde in 1-1 en was de laatste van Alfred Schreuder als trainer van Ajax.

Sindsdien was er een korte opleving onder John Heitinga, maar verder is het matig geweest. 2023 zal niet de boeken ingaan als het beste Ajax-jaar uit de geschiedenis.

Op basis van de aanwezige kwaliteit moet Ajax natuurlijk gewoon winnen van FC Volendam. Tegen PSV lieten de Amsterdammers zien dat er veel kansen kunnen worden gecreëerd. De kansen werden niet afgemaakt, maar het zal de Ajax-burger moed hebben gegeven.

FC Volendam zal hopen dat de druk Ajax te groot wordt. Dat is zeker niet ondenkbaar. Achterin is Ajax ontzettend kwetsbaar. Na Heracles heeft Ajax de meest gepasseerde defensie, terwijl het twee wedstrijden minder heeft gespeeld.

Het wordt donderdag ruim 90 minuten billen knijpen.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus


  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account