Nederland - Eredivisie 2023-2024

27-09-2023 14:00

Voorbeschouwing Ajax – Feyenoord (24-09-2023)

  • Match header module: AFC Ajax vs Feyenoord Rotterdam 2023-09-27 14:00

Op 24 september wordt de eerste echte topper van het seizoen gespeeld. Het is meteen de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord.

De Rotterdammers bewaren goede herinneringen aan de Johan Cruijff Arena. Vorig seizoen won Feyenoord daar met 2-3. Achteraf was het een cruciaal duel in de strijd om de landstitel.

Ook nu is Feyenoord favoriet om de zege te pakken. Bij Ajax loopt het allemaal nog niet naar wens. Maar als er één wedstrijd is die voor een ommekeer kan zorgen, dan is het de Klassieker wel.

Laten we eerst eens naar Ajax kijken. De Amsterdammers beleven tot nu toe een moeizaam seizoen. Waar iedereen hoopte dat vorig seizoen een uitzondering was, lijkt het tegendeel waar te zijn.

Natuurlijk is het seizoen nog maar pas begonnen, veel signalen van beterschap hebben de mannen van Maurice Steijn niet gegeven. Op het veld valt er weinig te genieten. En buiten het veld is het zo mogelijk nog ongezelliger. Er moet snel iets veranderen in Amsterdam.

In de Europa League wedstrijd tegen Olympique Marseille zagen we enkele lichtpuntjes maar was het ook vooral nog steeds onsamenhangend. De start was prima want de Amsterdammers kwamen al snel op een 2-0 voorsprong.

Een voorsprong die voor rust alweer uit handen werd gegeven. Het spektakelstuk eindigde uiteindelijk in 3-3. Het spel en de strijdlust zal Maurice Steijn het nodige zelfvertrouwen geven op weg naar de Klassieker.

Feyenoord in vorm

Na zes jaar mocht Feyenoord afgelopen dinsdag weer aftrappen in de Champions League. In De Kuip werd Celtic op overtuigende wijze met 2-0 verslagen. Enige tegenvaller was dat Luka Ivanušec per brancard het veld moest verlaten. De vraag is of hij op tijd fit is voor het duel in Amsterdam.

Ook in de competitie is Feyenoord erg goed bezig. De laatste twee wedstrijden werden ruim gewonnen, waarbij vooral de 6-1 zege tegen sc Heerenveen grote indruk maakte.

Wat trainer Arne Slot helemaal blij maakt, is dat de doelpunten door verschillende spelers worden gemaakt. Feyenoord is niet afhankelijk van één of twee spelers. Dat was vorig seizoen de grote kracht.

Ajax kan alleen maar hopen op een extra drive omdat Feyenoord de tegenstander is. Het zou verbazingwekkend zijn als het spel ineens veel beter is geworden. Natuurlijk kan dat altijd, maar spelers en supporters van Ajax lijken zich er al mee te moeten verzoenen dat het een tussenseizoen wordt.

De quoteringen zijn momenteel dan ook in het voordeel van Feyenoord zijn. Iets wat we heel lang niet gezien hebben bij de Klassieker.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account