Nederland - Eredivisie 2023-2024

04-04-2024 21:00

Voorbeschouwing Ajax – Go Ahead Eagles (04-04-2024)

  • Match header module: AFC Ajax vs Go Ahead Eagles 2024-04-04 21:00

Voor Ajax was de overwinning bij PEC Zwolle een welkome. De Amsterdammers kampen met flink wat blessures, maar verlieten Zwolle met een 1-3 overwinning.

Henderson en Brobbey zijn er tegen Go Ahead Eagles nog steeds niet bij. Of Berghuis fit is, is nog een (groot) vraagteken. In ieder geval liet de selectie zien het ook zonder dit drietal te kunnen.

Nu maakt een zwaluw nog geen zomer. Ajax is al het hele seizoen zeer wisselvallig. Als supporter mag je na de driepunter van zondag dan ook nog niet op een roze wolk gaan zitten.

Tegenstander Go Ahead Eagles zit al het hele seizoen op zo’n wolk. De Eagles zijn bezig aan een van de beste seizoenen uit de clubgeschiedenis. Met nog zeven wedstrijden te gaan, staat Go Ahead Eagles op een keurige zevende plaats.

De kans op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal is groot, hoewel de Eagles nog een zwaar programma hebben.

Ajax moet minimaal vierde of vijfde worden

Voor Ajax breken er spannende weken aan. Ondanks dat het een seizoen is om heel snel te vergeten, is plaatsing voor Europees voetbal nog een mooi doel. Dat kan via de play-offs, maar het is veel comfortabeler om je rechtstreeks te plaatsen.

Momenteel geldt dit voor de nummers een tot en met vier. Er is nog een achterdeurtje. Als Feyenoord de beker wint en bij de eerste drie eindigt, schuift er een ticket door en plaatst ook de nummer vijf van de ranglijst zich rechtstreeks voor Europa.

Die vijfde plek is overigens nog allerminst zeker want NEC heeft twee punten minder en Go Ahead Eagles vier. In dat opzicht is het duel van donderdagavond uiterst belangrijk.

Dat weten ze in Deventer ook, waardoor je mag uitgaan van een scherp Go Ahead. Ajax is favoriet, maar een verrassing is niet uitgesloten.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account