Nederland - Eredivisie 2023-2024

12-08-2023 20:00

Voorbeschouwing Ajax – Heracles Almelo (12-08-2023)

  • Match header module: AFC Ajax vs Heracles Almelo 2023-08-12 20:00

Een van de grootste vraagtekens voorafgaand aan het seizoen 2023/2024 is Ajax. De Amsterdammers kenden een teleurstellend vorig seizoen en zijn gebrand op revanche.

Of die revanche er ook gaat komen, is de vraag. Je kunt niet zeggen dat Ajax een waslijst aan sterren heeft aangetrokken. De nieuwe trainer Maurice Steijn is nog zoekende, wat niet vreemd is. Bij Ajax is zo’n beetje alles nieuw.

Behalve Steijn is er een nieuwe technisch directeur en een nieuwe algemeen directeur. Ook op het veld is er veel veranderd. Aanvoerder Dušan Tadic heeft zijn contract ingeleverd en is vertrokken naar Turkije. Ook Jurriën Timber en Calvin Bassey zijn weg.

Er is tot nu toe weinig voor in de plaats gekomen. De Portugees Borges is overgekomen van Manchester City, Branco van den Boomen kwam van Toulouse en verder werden doelman Ramaj en middenvelder Tahirovíc aangetrokken.

Er moet nog het een en ander bij, waar Ajax nog tot 1 september de tijd voor heeft.

Rentree van Heracles Almelo

De degradatie heeft Heracles Almelo misschien wel goed gedaan. Vorig seizoen werd er leuk gespeeld met promotie en het kampioenschap als beloning. Heracles kan vol goede moed aan een nieuw hoofdstuk in de eredivisie beginnen.

Natuurlijk is het niet prettig om met een uitwedstrijd tegen Ajax te starten. Aan de andere kant is het misschien wel het perfecte moment om Ajax te treffen. De Amsterdammers zijn nog niet compleet en zullen niet overlopen van zelfvertrouwen.

Heracles Almelo wist een groot deel van de selectie van vorig seizoen aan boord te houden. Versterkingen werden onder meer gehaald in de vorm van Jetro Willems, Bryan Limbombe en Mario Engels.

Uiteraard heeft Ajax de beste papieren om de zege te pakken, zeker in eigen huis. Maar als er ooit een goed moment is geweest om een gokje te wagen, is dit het wel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account