Nederland - Eredivisie 2023-2024

03-02-2024 20:00

Voorbeschouwing Ajax – PSV (03-02-2024)

  • Match header module: AFC Ajax vs PSV Eindhoven 2024-02-03 20:00

De maand februari begint met de kraker tussen Ajax en PSV. Voor beide ploegen wordt het een uiterst belangrijk duel.

Ajax is bezig aan de weg omhoog. De route verloopt niet altijd even soepel, maar Ajax weet wel keer op keer te winnen. De kloof met AZ is bijna gedicht en de achterstand op FC Twente is teruggelopen tot vier punten.

Zelfs de tweede plaats van Feyenoord is nog niet uit beeld. Er is alleen een nadeel voor de Amsterdammers. Ze mogen niks meer laten liggen.

De belangen voor Ajax zijn dus groot, maar dat geldt ook voor PSV. De ongenaakbare koploper is de laatste weken wat minder ongenaakbaar geworden. Het begon met een puntendeling bij FC Utrecht, waarna er voor de beker werd verloren van Feyenoord.

En afgelopen weekend ging het tegen Almere City verre van soepel. PSV heeft een overtuigend resultaat nodig om vol vertrouwen aan de laatste fase van het seizoen te kunnen beginnen.

De lastigste helft van PSV

Eind oktober troffen beide ploegen elkaar in Eindhoven. Destijds was het een en al malaise bij Ajax en was de enige relevante vraag hoe dik de nederlaag ging worden. Uiteindelijk werd het inderdaad een vrij dikke verliesbeurt, 5-2.

Maar in de eerste helft domineerde Ajax. Het is dat de kansen niet goed werden benut, anders was de voorsprong halverwege groter geweest dan 1-2. Ajax is sindsdien wel wat beter gaan spelen, dus wie weet wat er mogelijk is.

De achilleshiel van de Amsterdammers blijft de verdediging. Ajax heeft dit seizoen al 35 tegendoelpunten moeten incasseren. Bij PSV staat de teller op slechts acht doelpunten tegen.

Het spreekt voor zich dat daar kansen liggen voor PSV. Omdat het ook bij Ajax aanvallend dik voor mekaar is, mag je een leuke wedstrijd verwachten. Een duel waarin PSV al favoriet begint.

Jacks logo


Pak €60 aan Free Bets


  • Maak een account aan bij Jacks.nl

  • Zet €10 in en pak €60 aan free bets

  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account