Nederland - Eredivisie 2023-2024

05-11-2023 16:45

Voorbeschouwing Ajax – sc Heerenveen (05-11-2023)

  • Match header module: AFC Ajax vs sc Heerenveen 2023-11-05 16:45

Het inhaalduel tussen Ajax en FC Volendam donderdagavond liet zien dat als de Amsterdammers er vol voor willen gaan er nog van alles mogelijk is dit seizoen.

Los van dat resultaat is de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen wederom een belangrijke. De Amsterdammers hebben overwinningen nodig. In sc Heerenveen treft het een ploeg uit het rechterrijtje en dat is, hoe treurig dat ook klinkt, een directe concurrent van Ajax.

De eerste taak van interim-trainer John van ’t Schip is om Ajax uit de gevarenzone te krijgen. Pas daarna kan de blik op het bereiken van de play-offs voor Europees voetbal.

Bij Heerenveen was het tot afgelopen weekend crisis. Nu maakt één zwaluw nog geen zomer, maar de 3-0 zege op Heracles Almelo smaakte minstens net zo goed als de eerste zonnestralen na een lange winter.

Als er ook tegen Ajax een resultaat wordt geboekt, kan in Friesland de blik weer naar boven. Ploegen zoals Ajax en Heerenveen moeten niet strijden tegen degradatie. Maar ja, dat werd vorig seizoen ook over FC Groningen gezegd.

Kan de Ajax-verdediging de druk aan?

Het probleem van Ajax ligt niet voorin. Natuurlijk werden er tegen PSV diverse open kansen gemist, maar de kwaliteit is er gewoon. Brobbey, Berghuis en Bergwijn zijn internationals.

Achterin zijn de zorgen groter. Daar staan spelers waarvan de wanhopige Ajax-fan zich afvraagt of ze überhaupt op voetbal zitten of een prijsvraag in de supermarkt met als beloning een contract bij Ajax hebben gewonnen.

Ajax heeft na Heracles Almelo de meest gepasseerde defensie van de eredivisie. En dan heeft Ajax geluk dat de twee doelpunten van RKC (dit duel wordt later uitgespeeld) nog niet zijn meegeteld.

Er liggen dan ook kansen voor sc Heerenveen. Als de Friezen slim zijn, gaan ze niet te verdedigend spelen. Ajax is kwetsbaar als het onder druk wordt gezet. Heerenveen start zondagmiddag dan ook niet als underdog.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus


  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account