Nederland - Eredivisie 2023-2024

12-11-2023 14:30

Voorbeschouwing Almere City FC – Ajax (12-11-2023)

  • Match header module: Almere City FC vs AFC Ajax 2023-11-12 14:30

Het wordt de eerste officiële ontmoeting tussen Almere City FC en Ajax. De debutant uit Flevoland doet het tot dusver verrassend goed.

Na een start zonder punten worden er de laatste weken wel wat resultaten behaald. Na drie zeges en drie gelijke spelen staat de teller al op twaalf punten.

Niemand had voorafgaand aan het seizoen gedacht dat Ajax na de elfde speelronde onder Almere City zou staan. Na de uiterst moeizame seizoenstart is dat wel de realiteit.

Sinds het vertrek van Maurice Steijn lijkt het wel iets beter te gaan met Ajax. Onder de nieuwe trainer John Van ’t Schip wordt er weer gewonnen. Ook achterin staat het wat beter, overigens zonder dat je het idee hebt dat Ajax een sterke verdediging heeft.

Iedere ploeg zal momenteel graag tegen Ajax spelen en bij Almere City FC hebben ze misschien wel het gevoel dat er wat te halen valt.

Grootste stunt ooit?

Mocht Almere City van Ajax weten te winnen, dan is dit de grootste verrassing uit de clubgeschiedenis. De ploeg is op dit moment al zes wedstrijden op rij ongeslagen. Vijf wedstrijden in de eredivisie en één wedstrijd voor de KNVB-beker.

Winnen van Ajax zou zelfs een prominente plek krijgen in de lijst met de grootste verrassingen uit de geschiedenis van de eredivisie. Ondenkbaar is het niet, maar Ajax is wel favoriet. Het begint iets beter te draaien bij de Amsterdammers. Aanvoerder Steven Bergwijn, spits Brobbey en de van Middlesbrough overgekomen Chuba Akpom beginnen steeds vaker het net te vinden.

Almere City zal voorzichtig moeten spelen en de bal aan Ajax laten, zeker in het begin van de wedstrijd. Als de ploeg van Alex Pastoor de eerste fase is doorgekomen, kan het druk zetten op de verdedigers van Ajax. Wellicht dat er dan wat mogelijk is.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus


  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account