Nederland - Eredivisie 2023-2024

13-08-2023 16:45

Voorbeschouwing Almere City FC – FC Twente (13-08-2023)

  • Match header module: Almere City FC vs FC Twente 2023-08-13 16:45

Het debuut van Almere City FC in de eredivisie is een zware dobber. Een van de smaakmakers van vorig seizoen, FC Twente, komt op bezoek.

Nu bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst, Almere City is dus zeker niet kansloos. Twente zit al wel helemaal in het ritme. De Tukkers hebben zondag al drie Europese wedstrijden afgewerkt.

Daarin werd overigens geen al te grote indruk gemaakt. Het Zweedse Hammarby werd moeizaam verslagen. Twente mist met Zerrouki en Cerný dan ook twee belangrijke krachten. En met Joseph Oosting staat er een andere trainer voor de groep, wat altijd even wennen is.

Dan Almere City FC. In de zomer zijn (tot nu toe) drie spelers aangetrokken. De grootste naam is die van Sherell Floranus. De oud-speler van Heerenveen en Sparta komt over van het Turkse Antalyaspor.

De andere twee aanwinsten zijn Peer Koopmeiners en Thomas Robinet. Laatstgenoemde is een Franse spits die in zijn vaderland vooral op het derde niveau actief is geweest.

Een knallend debuut?

Voor Almere City zou het een knallend debuut worden als in eigen huis FC Twente wordt verslagen. En waarom ook niet? Almere heeft geen verkeerde ploeg en zal er alles aan doen om in het eerste duel ooit op het hoogste niveau een resultaat te behalen.

En FC Twente heeft drie dagen eerder nog Europees gespeeld tegen Riga, weliswaar in eigen huis.

Bij FC Twente is Sem Steijn voorlopig de man om op te letten. Vorig seizoen moest de zoon van Ajax-coach Maurice Steijn het vaak doen met invalbeurten, dit seizoen is hij de beslissende man geweest in beide duels met Hammarby.

Ook de van Ajax overgekomen Youri Regeer en Naci Ünüvar zijn spelers met een grote toekomst voor zich.

FC Twente start uiteraard als favoriet. Maar inzetten op een zege van Almere City is zeker geen weggegooid geld.
Logo Bet365

€50 AAN FREE BETS BIJ €10 INZET

Alleen voor nieuwe spelers

Bonus beschikbaar vanaf 24+

WED €10 EN ONTVANG €50 AAN FREE BETS

Maak een account aan bij Bet365 en begin met wedden op je favoriete sporten! Zet €10 in op een sport naar keuze en krijg maar liefst 5x een €10 gratis weddenschap als bonus.

Schrijf je hier inWat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account