Nederland - Eredivisie 2023-2024

07-10-2023 18:45

Voorbeschouwing Almere City FC – RKC Waalwijk (07-10-2023)

  • Match header module: Almere City FC vs RKC Waalwijk 2023-10-07 18:45

Is de beer los bij Almere City of is het die ene zwaluw die nog geen zomer maakt? Waar het feest was bij Almere, was het grote schrik in Waalwijk.

Doelman Etienne Vaessen ging out na een botsing met Ajacied Brian Brobbey. Hij werd op het veld gereanimeerd, wat altijd schrikken is. Een dag later werd gezegd dat dit het nieuwe protocol is en dat het zeer waarschijnlijk geen hartprobleem was.

Vaessen heeft natuurlijk wel een flinke tik gekregen, maar mocht gelukkig al snel het ziekenhuis verlaten. De kans dat hij zaterdagavond meespeelt, is uiteraard klein.

Het is voor RKC te hopen dat ze de focus weer op het voetbal kunnen krijgen. Het is niet niks als je ziet dat een teamgenoot er slecht aan toe is. Er zal in Waalwijk de laatste dagen veel zijn gesproken.

Daarna moet, hoe hard het ook is, de blik weer op de eredivisie. Daarin is RKC Waalwijk niet echt goed gestart. Uit de eerste zes wedstrijden zijn zes punten gehaald.

Almere City uit de gevarenzone?

Almere City heeft twee punten minder en klimt bij een overwinning voorlopig even uit de gevarenzone. Met het vertrouwen zal het bij de debutant wel goed zitten. Trainer Alex Pastoor zei na de wedstrijd tegen FC Utrecht niet voor niks dat de zege ‘er al even aan zat te komen’.

Nu is het ook weer niet zo dat Almere City FC veel punten heeft laten liggen, maar het spel was de laatste weken best aardig.

Een mooie en opvallende actie was er na de 0-2. Spits Rajiv van La Parra zocht na zijn beslissende doelpunt direct sportpsycholoog Annemieke Zijerveld op aan de zijlijn, om haar in de armen te kunnen vallen.

Het spel bij RKC Waalwijk is eigenlijk ook best wel aardig. In de gestaakte wedstrijd tegen Ajax stonden de Brabanders met 2-3 achter, maar een punt was nog mogelijk. Bovendien werden de twee wedstrijden daarvoor gewonnen.

Het belooft een interessant duel te worden, waarbij de winnaar zich stevig in de middenmoot nestelt. RKC heeft daarvoor de beste papieren.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account