Nederland - Eredivisie 2023-2024

17-12-2023 12:15

Voorbeschouwing Almere City FC – Vitesse (17-12-2023)

  • Match header module: Almere City FC vs Vitesse 2023-12-17 12:15

De misschien wel belangrijkste wedstrijd van deze speelronde wordt in Almere gespeeld. De thuisploeg ontvangt Vitesse.

Wint Almere City FC, dan pakt het een mooie voorsprong op een van de concurrenten in de strijd tegen degradatie. Aangezien de andere gedoodverfde degradant Volendam is, zou een overwinning Almere City een heel fijne kerst bezorgen.

Voor Vitesse is de druk dan weer immens. Ondanks de zege van afgelopen weekend mag er eigenlijk niet worden verloren. Bij een overwinning wordt de achterstand op Almere City omgezet in een voorsprong. Bij een nederlaag wordt de achterstand vijf punten.

Gezien de penibele financiële situatie van Vitesse mag je in de winterstop op de transfermarkt geen wonderen verwachten. Het zal vooral van deze spelers moeten komen. Dat ze het kunnen, hebben ze vorige week tegen Heracles Almelo laten zien.

Maar één zwaluw maakt nog geen zomer, zeker niet nu de donkere dagen voor kerst eraan komen.

Spanning en slecht voetbal

Het is een echte degradatiekraker. Daar horen spanning en slecht voetbal bij. Nu kun je over Almere City FC van alles zeggen, maar niet dat er slecht wordt gespeeld. Vorig weekend is de ploeg van Alex pastoor zeker niet weggespeeld. Uiteindelijk gaf de individuele klasse van AZ de doorslag.

Pastoor zal op een goed resultaat hameren. Na de winterstop wachten met FC Volendam en Fortuna Sittard meteen twee cruciale tegenstanders.

En wat met Vitesse? Iedere week hoopt iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt dat er beterschap komt. En toen werd er gewonnen van Heracles. Zou het dan toch nog goed komen?

Gezien de stand op de ranglijst kan je moeilijk een favoriet aanwijzen. Toch heeft Almere City het lichte overwicht. De ploeg speelt leuk voetbal en creëert meer dan Vitesse. Voor de Arnhemmers is het hopen op een tweede zege op rij.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account