Nederland - Eredivisie 2023-2024

09-12-2023 21:00

Voorbeschouwing AZ – Almere City FC (09-12-2023)

  • Match header module: AZ Alkmaar vs Almere City FC 2023-12-09 21:00

AZ verzuimde vorige week de tweede plaats over te nemen van Feyenoord. In Utrecht bleef het 1-1.

Normaal gesproken is een punt in de Domstad prima, maar tegen dit FC Utrecht had men in Alkmaar waarschijnlijk op meer gerekend.

Voor AZ wordt het een belangrijke week, met donderdag de uitwedstrijd tegen Legia Warschau en de zondag daarop de thuiswedstrijd tegen PSV. Wat dat betreft komt het goed uit dat Almere City FC de tegenstander is.

Niks ten nadele van de debutant uit Flevoland, maar na het punt tegen Ajax is het niet veel soeps meer geweest voor de ploeg van Alex Pastoor. In eigen huis werd met 5-0 van Heracles verloren.

En vorig weekend gingen ze in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen kansloos met 3-0 onderuit. Het gevolg is dat de onderste plekken weer akelig dichtbij zijn. Bij Almere willen ze dan ook graag nog een resultaat halen voor de winterstop.

Is AZ er volledig bij?

Almere City FC zal wellicht hopen op wat minder scherpte bij AZ. Donderdag moet het voor AZ echt gaan gebeuren. Alleen bij winst wordt de volgende ronde van de Conference League bereikt. Misschien dat dat toch in de hoofden van de spelers gaat zitten, waardoor ze wat minder scherp zijn.

Trainer Pascal Jansen zal deze week flink op de scherpte hameren. Voor hem is de competitie minstens zo belangrijk, ook omdat de tweede plaats genoeg is voor rechtstreekse plaatsing voor de Champions League.

AZ is uiteraard torenhoog favoriet. Maar onderschat Almere City niet. Het is een vreemde ploeg, die ineens weer kan gaan knallen. Een maand geleden werd er bijvoorbeeld nog knap bij Sparta Rotterdam gewonnen.

Het wordt niet de eerste officiële ontmoeting tussen de twee ploegen. In het seizoen 2017/2018 troffen ze elkaar in het bekertoernooi. AZ was destijds overtuigend de sterkste. Dat is ook nu de verwachting.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account