Nederland - Eredivisie 2023-2024

05-05-2024 16:45

Voorbeschouwing AZ – FC Twente (05-05-2024)

  • Match header module: AZ Alkmaar vs FC Twente 2024-05-05 16:45

Zondag kan er opnieuw een beslissing vallen in de eredivisie. Als Twente in Alkmaar van AZ weet te winnen, plaatst de ploeg zich voor de voorronde van de Champions League.

Momenteel is het verschil tussen nummer drie Twente en nummer vier AZ vijf punten. AZ zal er dan ook alles aan doen om te winnen en het gat te verkleinen tot twee punten.

Het belooft een schitterende wedstrijd te worden tussen twee teams die in vorm zijn.

De vorm van AZ is er ineens weer. De Alkmaarders leken op weg om serieus mee te doen voor de tweede plaats. Een 5-0 nederlaag bij Heracles Almelo veranderde alles.

De week erna werd er kansloos verloren bij PSV en moesten de ambities voor even de kast in. Maar AZ heeft de rug weten te rechten en kan het FC Twente nog moeilijk maken. Dat gaat, gezien de goede serie van de Tukkers, niet meevallen.

Spannende duels

FC Twente heeft er spannende maanden op zitten. Ondanks dat de resultaten over het algemeen goed zijn, gaat het wel steeds moeizaam. De 3-1 tegen Almere City van de vorige speelronde was de enige min of meer comfortabele zege.

Maar dat neemt niet weg dat FC Twente lekker bezig is. De nederlaag op bezoek bij Ajax was de enige onverwachte tegenslag. Verder gaat het allemaal prima.

AZ trekt met een knappe 3-0 zege bij NEC in de achterzak richting Enschede. Het programma van de Alkmaarders is niet eenvoudig, maar in theorie is de derde plaats nog mogelijk. Mocht dat niet lukken, dan eindigt AZ als vierde.

Met als beloning een ticket voor de groepsfase van de Europa League. AZ mag dat zeker als prijs zien. Voor een viering is het nog te vroeg. Voorlopig is de derde plek nog mogelijk.

Dan moet er wel in eigen huis van FC Twente worden gewonnen. En dat gaat niet makkelijk worden.

Jacks logo


Pak €60 aan Free Bets


  • Maak een account aan bij Jacks.nl

  • Zet €10 in en pak €60 aan free bets

  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account