Nederland - Eredivisie 2023-2024

19-05-2024 14:30

Voorbeschouwing AZ – FC Utrecht (19-05-2024)

  • Match header module: AZ Alkmaar vs FC Utrecht 2024-05-19 14:30

Voor AZ is de opdracht aanstaande zondag duidelijk. Er moet van FC Utrecht worden gewonnen. Alleen dan is de voorronde van de Champions League nog een mogelijkheid.

FC Utrecht is niet de zwaarste tegenstander om te treffen. Natuurlijk, het is een prima ploeg. Maar FC Utrecht hoeft zondag geen resultaat te behalen. Voor de Domstedelingen gaat het om de play-offs, die volgende week van start gaan. Je mag er dus van uitgaan dat FC Utrecht niet voluit gaat tegen AZ.

Dat AZ nog kans maakt op de derde plaats is een klein wonder. Na nederlagen tegen Heracles Almelo (5-0) en PSV (5-1) was het zelfs de vraag of de Alkmaarders zich rechtstreeks voor Europees voetbal gingen plaatsen.

De ploeg van trainer Maarten Martens heeft zich echter knap hersteld en de laatste vier wedstrijden gewonnen. Het resultaat is dat de vierde plaats (en daarmee de groepsfase van de Europa League al zeker is. Er volgt mogelijk nog een fraaiere beloning.

Beslissingswedstrijd tegen FC Twente?

Het leuke aan de voorbeschouwingen op de laatste speelronde is dat je lekker kunt speculeren. Zo is het mogelijk dat AZ en FC Twente in een beslissingswedstrijd moeten gaan uitmaken wie als derde eindigt.

Als AZ wint en FC Twente gelijk speelt, is dat scenario zeer reëel. Het doelsaldo van beide ploegen ligt namelijk erg dicht bij elkaar, en het onderling resultaat is gelijk.

Nu zal AZ er alles aan doen om met meer dan een doelpunt verschil van FC Utrecht te winnen. Dan wordt het doelsaldo namelijk beter dan dat van FC Twente, op voorwaarde dat de Tukkers gelijk spelen.

FC Utrecht hoeft niet na te denken over verschillende scenario’s. De ploeg bereidt zich voor op de play-offs. FC Utrecht kan nog als zesde eindigen, waardoor het niet Sparta, maar Go Ahead Eagles zou treffen in de eerste ronde.

Maar veel maakt dat niet uit. AZ is dus favoriet.

Jacks logo


Claim een Free Bet tot €100

  • Maak een account aan bij Jacks.nl
  • Zet minimaal €10 in (tot max. €100)
  • Ontvang een Free Bet twv je inzet.
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account