Nederland - Eredivisie 2023-2024

26-11-2023 14:30

Voorbeschouwing AZ – FC Volendam (26-11-2023)

  • Match header module: AZ Alkmaar vs FC Volendam 2023-11-26 14:30

Op voorhand lijkt FC Volendam de ideale tegenstander voor AZ te zijn.

AZ verloor tijdens de vorige speelronde van Feyenoord en liep in de Conference League twee keer tegen een nederlaag tegen Aston Villa aan.

Komende donderdag vecht AZ voor de laatste kans in Europa. Een op papier eenvoudige competitiewedstrijd is dan ook mooi meegenomen. De komende weken zijn zwaar voor AZ, met onder meer wedstrijden tegen PSV en FC Utrecht, en het restant tegen NEC (1-2 achterstand).

Wil AZ serieus meedoen om het kampioenschap, dan mag de ploeg geen steken laten vallen, zeker niet tegen FC Volendam. AZ heeft nu een achterstand van tien punten op koploper PSV, dit mag niet verder oplopen.

Tegenstander FC Volendam kan alleen maar omhoog kijken. Samen met Vitesse staat ‘het andere oranje’ onderaan, met slechts acht punten. Tot de winterstop heeft FC Volendam een loodzwaar programma. Je moet dan ook niet gek opkijken als Volendam 2024 ingaat als nummer laatst.

Droomwedstrijd voor Pavlidis

Voor Vangelis Pavlidis is het duel met FC Volendam er een om naar uit te kijken. De Griek scoort dit seizoen erg makkelijk. De kans is groot dat AZ tegen Volendam veel kansen gaat afdwingen.

Pavlidis zal zich dan ook af en toe in een snoepwinkel wanen. Bij AZ zijn er trouwens nog genoeg andere spelers die voor gevaar kunnen zorgen. Het is een prima ploeg, die niet voor niks op de vierde plaats staat.

En wat met FC Volendam? Dit wordt hoogstwaarschijnlijk geen wedstrijd die het verschil gaat maken. Wat dat betreft kan Volendam redelijk zonder druk spelen. Het is voor de Volendammers te hopen dat ze de eerste fase goed doorkomen. FC Volendam heeft dit seizoen al 28 doelpunten tegen gekregen. Ter vergelijking, AZ staat pas op zes tegentreffers.

Inzetten op een zege van FC Volendam is een groot risico, maar levert bij Volendamse winst wel een flink bedrag op.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account