Nederland - Eredivisie 2023-2024

17-12-2023 20:00

Voorbeschouwing AZ – PSV (17-12-2023)

  • Match header module: AZ Alkmaar vs PSV Eindhoven 2023-12-17 20:00

De eerste seizoenshelft wordt afgesloten met een topper. Nummer drie AZ neemt het op tegen de nog ongeslagen koploper PSV.

Het is onwaarschijnlijk wat de Eindhovenaren hebben laten zien. Alle competitiewedstrijden zijn gewonnen. En vaak ook nog moeiteloos.

Eigenlijk heeft alleen Feyenoord het PSV echt lastig gemaakt. En Ajax één helft in Eindhoven, maar na rust liep PSV er makkelijk overheen. Aan AZ de lastige taak om het onaantastbare PSV te vloeren.

Dat gaat niet meevallen. AZ heeft de zware uitwedstrijd bij Legia Warschau achter de rug. Ook PSV speelde Europees. Maar dat was op dinsdag en bij PSV ging het nergens meer om.

Reden nummer twee dat het voor AZ lastig gaat worden, is de kwaliteit van PSV. In elke linie staat het als een huis, zeker in de eredivisie. In de Champions League was PSV soms achterin kwetsbaar, maar in de eredivisie is daar geen sprake van.

Hoop voor AZ?

Misschien dat AZ voor het vertrouwen naar de resultaten van de laatste jaren moet kijken. De vorige vier ontmoetingen werden keurig verdeeld. PSV won de laatste twee seizoenen, AZ de twee edities daarvoor. De editie van vorig seizoen was een spannende. PSV won in blessuretijd en pakte zo het ticket voor de voorronde van de Champions League.

Voor AZ is rechtstreekse plaatsing voor het miljoenenbal een realistisch doel. Gezien de voorsprong van PSV ligt het voor de hand dat AZ met Feyenoord, Ajax en FC Twente voor plek twee strijdt. Een nederlaag tegen PSV kunnen ze in Alkmaar dus niet gebruiken.

PSV is tot nu toe dus ongenaakbaar. De ploeg van Peter Bosz is ook favoriet om uit bij AZ te winnen. Het is de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop.

Bosz zal erop hameren dat zijn ploeg scherp blijft. Aan AZ de opdracht om voor een stunt te zorgen.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account