Nederland - Eredivisie 2023-2024

13-04-2024 18:45

Voorbeschouwing AZ – RKC Waalwijk (13-04-2024)

  • Match header module: AZ Alkmaar vs RKC Waalwijk 2024-04-13 18:45

AZ leek twee weken geleden nog een goede kans te maken om zich te plaatsen voor de voorrondes van de Champions League. Helaas voor de Alkmaarders werd er daarna tweemaal kansloos verloren.

Met name de 5-0 nederlaag op bezoek bij laagvlieger Heracles Almelo kwam onverwacht. Dit werd gevolgd door een bijna net zo pijnlijke 5-1 bij PSV.

Het gevolg is dat de achterstand van AZ op nummer drie FC Twente is opgelopen tot acht punten. Normaal gesproken is dat te veel. Voor AZ is het zaak om de vierde plaats vast te houden. Aan het eind van de rit is die plek goed voor de tweede voorronde van de Europa League.

Zaterdagavond komt een ploeg op bezoek waar het chagrijn volop aanwezig zal zijn. RKC Waalwijk had op iets anders gerekend dan een nederlaag bij FC Volendam.

In plaats van een comfortabele voorsprong op de nummer zeventien is directe degradatie dichterbij gekomen. Momenteel staan de Waalwijkers nog aan de goede kant van de streep, maar de verschillen onderin zijn klein.

RKC heeft nog twee zeges nodig

Als je naar de stand kijkt, zouden twee overwinningen voor RKC Waalwijk voldoende moeten zijn om niet rechtstreeks te degraderen. Dat is allerminst een eenvoudige opdracht. Na AZ volgen namelijk nog duels tegen FC Utrecht, Heracles Almelo, PEC Zwolle en PSV.

Stuk voor stuk zware tegenstanders. Op papier is AZ-uit evenmin makkelijk, maar de Alkmaarders hebben er twee slechte wedstrijden op zitten. Het is niet vanzelfsprekend dat het tegen RKC wel goed gaat.

RKC mag niet vergeten dat het voor het duel met FC Volendam bezig was aan een prima serie. Zo werd er vier keer op rij niet verloren.

Tegen AZ is de ploeg van Henk Fraser de underdog. Maar het is wel een kans om drie hele belangrijke punten te pakken.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account