Nederland - Eredivisie 2023-2024

21-10-2023 21:00

Voorbeschouwing AZ – sc Heerenveen (21-10-2023)

  • Match header module: AZ Alkmaar vs sc Heerenveen 2023-10-21 21:00

Jaren achter elkaar is AZ – SC Heerenveen een duel tussen twee subtoppers geweest. Twee ploegen die het de traditionele top drie lastig maken en Europees voetbal spelen.

Dit seizoen liggen de kaarten anders. Niet voor AZ, de Alkmaarders zijn de trotse nummer twee van de eredivisie, met slechts één gelijkspel en zeven overwinningen.

In Friesland gaat het echter een stuk minder. Twee overwinningen, één gelijkspel en vijf nederlagen. SC Heerenveen staat op de dertiende plaats en moet eerder naar beneden kijken dan omhoog.

Voor de Friezen komen er belangrijke weken aan. Er staan duels met Heracles, Ajax en Vitesse op het programma. Als ook die wedstrijden verloren worden, neemt de degradatiestress toe. Waarschijnlijk is er vorig seizoen best wat leedvermaak geweest over FC Groningen.

Heerenveen moet oppassen dat het niet dezelfde kant opgaat. Trainer Kees van Wonderen staat onder grote druk. De wedstrijd tegen AZ zal niet doorslaggevend zijn voor zijn aanblijven, de wedstrijden die daarna volgen vermoedelijk wel.

Het zorgeloze AZ

Bij AZ zijn er geen zorgen. De ploeg van Pascal Jansen is bezig aan een prima seizoen. Tijdens de vorige speelronde werd er simpel gewonnen bij Ajax. Ook tegen sc Heerenveen is dit scenario prima denkbaar.

In elke linie is het goed voor elkaar. Voorin valt de Griek Vangelis Pavlidis wekelijks op. Hij heeft er dit seizoen al tien gemaakt, altijd lekker voor een spits.

De grootste kracht is echter het collectief. Bij AZ lopen geen vedettes. Dat de spelers lekker in hun vel zitten, zie je misschien nog wel het meest aan Jordy Clasie. De aanvoerder is weer op het niveau van zijn beste jaren.

Bij sc Heerenveen is het zoeken. Iedere week krijg je meer het gevoel dat de selectie te weinig kwaliteit heeft. Aan de ploeg en Van Wonderen om het ongelijk te bewijzen.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account