Nederland - Eredivisie 2023-2024

17-09-2023 16:45

Voorbeschouwing AZ – Sparta Rotterdam (17-09-2023)

  • Match header module: AZ Alkmaar vs Sparta Rotterdam 2023-09-17 16:45

Het is half september en AZ is koploper in de eredivisie. Natuurlijk zegt dit nog niet echt veel, er zijn immers pas drie wedstrijden gespeeld.

Toch ziet het er indrukwekkend uit wat AZ laat zien. Althans, in de competitie, want in Europa gaat het moeizaam. Maar ook daarin behaalt AZ resultaten, en winnen is altijd goed voor het vertrouwen.

Over vertrouwen hebben ze in Rotterdam-Noord ook niet te klagen. Sparta was voorafgaand aan de vorige speelronde koploper. Er werd echter met 1-1 gelijk gespeeld tegen NEC. Voor het Sparta van de laatste 15 maanden is dat een teleurstellend resultaat. De Spartanen staan er nog steeds prima voor en lijkt op weg naar een nieuw seizoen vol hoogtepunten.

Toch kan het tij ook snel keren. Met Vito van Crooij is een van de smaakmakers van vorig seizoen vertrokken. Stel dat er een of twee blessures bijkomen, dan mis je toch aardig wat kwaliteit. Akkoord, dat is doemdenken, maar het kan zomaar gebeuren.

Weer een Grieks feestje?

Met Pavlidis heeft AZ de (gedeeld) topscorer van de eredivisie in de gelederen. De Griek is goed in vorm. In de vorige competitiewedstrijd, tegen Vitesse, had hij maar weinig nodig om te scoren. Voor Sparta wordt het zaak om spits Vangelis Pavlidis uit te schakelen. Met Sven Mijnans, Ruben Van Bommel en Ernest Poku heeft AZ nog genoeg anderen die gevaar kunnen stichten.

Bij Sparta zit de kracht vooral in het collectief. In de selectie zitten geen grote vedetten. Goede spelers zijn er daarentegen des te meer. Koki Saito, Tobias Lauritsen en Arno Verschueren om er maar eens drie te noemen. En met Nick Olij heeft Sparta een keeper waarvan je je afvraagt waarom hij niet is opgeroepen voor het Nederlands Elftal.

AZ – Sparta belooft een mooie wedstrijd te worden. AZ is favoriet, maar Sparta valt niet te onderschatten.

Logo Unibet

€50 AAN FREE BETS BIJ €10 INZET

Alleen voor nieuwe spelers

Bonus beschikbaar vanaf 24+

WED €10 EN ONTVANG €50 AAN FREE BETS

Maak een account aan bij Unibet en begin met wedden op je favoriete sporten! Zet €10 in op een sport naar keuze en krijg maar liefst 5x een €10 gratis weddenschap als bonus.

Schrijf je hier inWat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account