Nederland - Eredivisie 2023-2024

19-08-2023 16:30

Voorbeschouwing Excelsior – Ajax (19-08-2023)

  • Match header module: Excelsior vs AFC Ajax 2023-08-19 16:30

Vorig seizoen begon Excelsior met twee overwinningen aan het seizoen. Dankzij die zes punten speelt Excelsior ook deze jaargang op het hoogste niveau.

En ook dit keer behoort het tot de mogelijkheden om met twee overwinningen te starten. Om dat te behalen, wacht een zware kluif. Ajax komt namelijk op bezoek in Kralingen. Ajax-coach Maurice Steijn zal na de openingswedstrijd tegen Heracles Almelo toch een beetje opgelucht zijn. Goed was het zeker niet altijd, maar de zege (4-1) was klinkend.

Zorgen zijn er ook wel. Nu zijn die er altijd voor trainers van Ajax. Ditmaal is het een blessure van doelman Rulli. De verwachting is dat hij er als gevolg van een kwetsuur aan de schouder maanden uit is.

Verder waren er meerdere lichtpuntjes. De Kroatische verdediger Medic knalde de gelijkmaker in de kruising en is meteen los. Ook Van den Boomen en Tahirovic lieten bij vlagen hun klasse zien. Met Bergwijn en Brobbey in vorm is Ajax een gevaarlijke ploeg.

Op naar de tweede zege?

Beide ploegen zijn op jacht naar de tweede zege van het seizoen. Voor Excelsior zou het ook meteen de tweede overwinning ooit op Ajax zijn. Door goals van Mitchell Pique en Geert den Ouden won Excelsior op 23 december 2007 met 2-1 van Ajax.

Het Amsterdamse doelpunt werd trouwens gemaakt door een man die zaterdag op de bank zit, assistent-coach Hedwiges Maduro.

Hoe groot de kans is dat Excelsior voor een stunt gaat zorgen? Niet groot. Excelsior wordt gezien als een van de ploegen die het zwaar gaat krijgen om zich te handhaven. Maar je weet het natuurlijk nooit. Tegen NEC liet de ploeg zien dat het aan scorend vermogen niet ontbreekt.

Toch is Ajax torenhoog favoriet om de zege te pakken. Voor Maurice Steijn zou dat een misschien wel onverwachte mooie start zijn.

Logo Bet365

€50 AAN FREE BETS BIJ €10 INZET

Alleen voor nieuwe spelers

Bonus beschikbaar vanaf 24+

WED €10 EN ONTVANG €50 AAN FREE BETS

Maak een account aan bij Bet365 en begin met wedden op je favoriete sporten! Zet €10 in op een sport naar keuze en krijg maar liefst 5x een €10 gratis weddenschap als bonus.

Schrijf je hier inWat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account