Nederland - Eredivisie 2023-2024

12-04-2024 20:00

Voorbeschouwing Excelsior – FC Volendam (12-04-2024)

  • Match header module: Excelsior vs FC Volendam 2024-04-12 20:00

De dertigste speelronde wordt geopend met het duel waar de meeste stress aanwezig is. Dat geldt vooral voor de thuisploeg.

Excelsior is bezig aan een dramatisch 2024. De resultaten zijn slecht, het spel is dat ook, met als gevolg dat Excelsior serieus moet vrezen voor degradatie.

Tot vorig weekend was het ontlopen van de play-offs het doel. Na de overwinning van FC Volendam op RKC Waalwijk is directe degradatie dichterbij gekomen. Als er vrijdagavond van FC Volendam wordt verloren, staan beide ploegen in punten gelijk.

FC Volendam heeft uit de laatste twee wedstrijden vier punten gepakt. Dat hadden weinigen zien aankomen. In Volendam is het al een heel jaar kommer en kwel. De club leed de ene na de andere kansloze nederlaag en op de achtergrond was het onrustig, met ruzies, ontslagen en tuchtzaken.

Maar de Volendammers tonen karakter en doen ineens weer mee voor handhaving. Het slot van het seizoen is zwaar, daarom moet er bij Excelsior worden gewonnen.

Billenknijpen bij Excelsior

Ook Excelsior heeft nog een zwaar programma. Daarom is het belang van de thuiswedstrijd tegen FC Volendam zo groot. In Kralingen is het echter zoeken naar aanknopingspunten. De laatste overwinning is al te lang geleden.

Op 19 januari werd er gewonnen van sc Heerenveen. Daarna is er negen keer verloren en tweemaal gelijk gespeeld. Het voetbal is niet goed en sterspeler Driouech komt de rest van het seizoen niet meer in actie. Van het frisse spel van voor de winterstop is weinig meer over.

Dit zijn lastige wedstrijden om een favoriet aan te wijzen. Op basis van de laatste twee wedstrijden heeft FC Volendam het lichte voordeel. Vier punten uit twee duels zorgt voor het nodige vertrouwen, wat juist ontbreekt bij Excelsior.

Verwacht geen wedstrijd met goed voetbal. Er zullen 22 nerveuze spelers op het veld staan, om nog maar te zwijgen over de toeschouwers.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account