Nederland - Eredivisie 2023-2024

25-11-2023 16:30

Voorbeschouwing Excelsior – Feyenoord (25-11-2023)

  • Match header module: Excelsior vs Feyenoord Rotterdam 2023-11-25 16:30

De dertiende speelronde wordt afgetrapt met de Rotterdamse derby tussen Excelsior en Feyenoord.

Excelsior is bezig aan een prima seizoen. De mannen van Marinus Dijkhuizen staan op een keurige zevende plaats. Nu is die mooie klassering geen reden om achterover te leunen.

Het verschil met de nummer laatst is slechts zeven punten. Het programma tot de winterstop is pittig en als Excelsior vier keer verliest, ziet de wereld er plots heel anders uit.

Ook grote buurman Feyenoord is bezig aan een goed seizoen. De Rotterdammers hebben tweemaal gelijk gespeeld, ze verloren bij FC Twente en wonnen de andere negen wedstrijden. Het is dat PSV tot dusver ongenaakbaar is, anders was Feyenoord favoriet nummer één om kampioen te worden.

Dat kan natuurlijk nog altijd, maar dan mogen wedstrijden tegen ploegen als Excelsior niet worden verloren. Omdat Excelsior een prima seizoen draait en het altijd afwachten is hoe een ploeg na een interlandbreak speelt, zal Feyenoord toch met enige spanning de korte reis naar Kralingen maken.

Dipje bij Giménez?

Het is misschien nog wat te vroeg om over een dipje te spreken, maar feit is dat Santiago Giménez in zijn laatste drie duels voor Feyenoord niet heeft gescoord. Het begon allemaal met zijn mislukte Panenka bij RKC.

Daarna werd er verloren bij Lazio en ook tegen AZ trof de Mexicaan geen doel. Nogmaals, dit is geen reden voor paniek. Maar voor een spits is het altijd fijn als er weer een keer gescoord wordt.

Excelsior is geen ploeg om te onderschatten. Ze scoren makkelijk en hebben dit seizoen AZ en Ajax op een gelijkspel gehouden en gewonnen van Sparta. In Kralingen willen ze maar al te graag ook van Feyenoord winnen. Dat lukte in de vier laatste onderlinge ontmoetingen twee keer.

Ondanks die fraaie statistiek is Feyenoord favoriet om de drie punten te pakken.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus


  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account