Nederland - Eredivisie 2023-2024

26-08-2023 21:00

Voorbeschouwing Excelsior – Fortuna Sittard (26-08-2023)

  • Match header module: Excelsior vs Fortuna Sittard 2023-08-26 21:00

Gezien het programma van beide ploegen hadden waarschijnlijk maar weinig mensen verwacht dat Excelsior en Fortuna Sittard na twee wedstrijden vier punten zouden hebben.

Excelsior begon met een spectaculaire 3-4 zege bij NEC. Dit werd gevolgd door een 2-2 gelijkspel in eigen huis tegen Ajax. Natuurlijk waren de Amsterdammers beter, maar Excelsior hield knap stand.

Fortuna Sittard hield in De Kuip Feyenoord op 0-0. De Limburgers speelden weliswaar lang met een man meer, maar het gelijkspel mocht er zijn. In de vorige speelronde werd Almere City met 2-1 geklopt.

Als je naar de begrotingen kijkt, zijn dit ploegen die diep in het rechterrijtje zouden moeten eindigen. Excelsior heeft de laagste begroting in de eredivisie, Fortuna staat op die ‘ranglijst’ op plek vijftien.

Nu is het nog erg vroeg in het seizoen, maar de winnaar van aanstaande zaterdag doet stiekem al goede zaken. Zeven punten uit drie wedstrijden is een uitstekende start. Excelsior weet van vorig seizoen nog dat enkele punten het verschil kunnen maken.

Van Gassel

De beste speler van Excelsior staat tussen de palen. Keeper Stijn van Gassel is al jaren bepalend in Kralingen. Ook tegen Ajax viel hij weer op met uitstekende reddingen. Een andere kracht van Excelsior is dat de selectie grotendeels intact is gebleven.

Dat kan van Fortuna Sittard niet worden gezegd. Met Danny Buijs kwam er een nieuwe trainer. En er werd ook een vers blik spelers opengetrokken. Onder andere Kaj Sierhuis, Alen Halilovic en Mitchell Dijks werden gehaald.

Er vertrok ook een groot aantal spelers. Burak Yilmaz is de meest bekende. De Turk hield de gemoederen vorig seizoen meer dan eens bezig. Inmiddels is hij gestopt met voetballen.

Fortuna Sittard zou dit seizoen best weleens kunnen gaan verrassen. Zaterdag zijn ze in Rotterdam dan ook licht favoriet om de zege te pakken.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account