Nederland - Eredivisie 2023-2024

12-05-2024 14:30

Voorbeschouwing Excelsior – Heracles Almelo (12-05-2024)

  • Match header module: Excelsior vs Heracles Almelo 2024-05-12 14:30

De eredivisie gaat de laatste weken in. Normaal gesproken is dit de spannendste tijd, omdat de beslissingen vallen. Dit seizoen is het anders.

PSV is kampioen, Feyenoord wordt tweede en Volendam en Vitesse zijn gedegradeerd. Gelukkig wordt er nog wel ergens om gespeeld, zoals de derde plek en het ontlopen van de play-offs tegen degradatie. Dit laatste staat op het spel bij Excelsior – Heracles Almelo.

De bezoekers leken een rustig einde van het seizoen tegemoet te gaan. Na de kansloze nederlaag tegen RKC Waalwijk is het echter paniek in Almelo. Heracles heeft nog wat punten nodig en zal met angst en beven terugdenken aan twee seizoenen geleden.

Ook toen waren de Almeloërs bijna veilig, maar eindigden ze toch als zestiende. Het gevolg was nacompetitie en degradatie. Dit scenario kan Heracles Almelo voorkomen door bij Excelsior te winnen.

Het is alleen de vraag wat de oorwassing tegen RKC Waalwijk met het vertrouwen heeft gedaan.

Excelsior

Ook voor Excelsior is het een kwestie van moeten. De Rotterdammers staan momenteel op de zestiende plaats, wat nacompetitie zou betekenen. Gezien het rijtje clubs dat je daarin kunt tegenkomen (mogelijk FC Groningen, Roda JC en ADO Den Haag), doet Excelsior er goed aan om zondag te winnen.

Volgende week speelt Excelsior uit bij stadsgenoot Feyenoord. Op zich leuk, maar niet met het oog op het behalen van punten. Daarom is het zaak om zondag te winnen.

Voor de neutrale toeschouwer zijn dit de leukste wedstrijden. Voor de spelers op het veld in principe ook, maar de coaches en supporters zitten zondag met klamme handjes op de tribune. En niet alleen vanwege het voorspelde weer.

Wie er favoriet is, is lastig te zeggen. Excelsior was de laatste weken best goed op dreef. Maar dat gold ook voor Heracles. De knappe zeges op AZ en Sparta werden echter gevolgd door drie nederlagen. Het kan zondag dus alle kanten op.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account