Nederland - Eredivisie 2023-2024

06-05-2024 20:00

Voorbeschouwing Excelsior – NEC (06-05-2024)

  • Match header module: Excelsior vs NEC 2024-05-06 20:00

Excelsior speelt maandagavond tegen NEC. Een ongebruikelijke dag voor de eredivisie, wat alles te maken heeft met de Dodenherdenking op 4 mei. Daarom is het programma een beetje opgeschoven.

In Kralingen willen ze voorkomen dat ze volgend seizoen op maandagavond bij beloften op bezoek moeten. Daarvoor moet Excelsior op de huidige vijftiende plaats blijven staan.

De Rotterdammers hebben alles in eigen hand, maar het verschil met concurrent RKC Waalwijk is erg klein. Voor Excelsior kan het een voordeel zijn dat het al weet hoe RKC het er van af heeft gebracht. Stel dat RKC verloren heeft van Heracles Almelo, dan kan Excelsior een grote stap richting handhaving zetten.

NEC is niet de makkelijkste tegenstander, maar ook niet de meest vervelende. De Nijmegenaren zitten misschien al met hun hoofd bij de play-offs. En het verliezen van de bekerfinale is ook een klapje geweest.

Nu mag Excelsior zich zeker niet rijk rekenen. NEC blijft een prima ploeg en heeft nog kans op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal.

Ajax

Om de voorronde van de Europa League te bereiken, moet NEC Ajax zien te passeren. Vorig weekend was een kans om op gelijke hoogte te komen, maar in eigen huis werd kansloos van AZ verloren.

Het is aan Excelsior te danken dat NEC slechts drie punten achterstand op Ajax heeft. De Rotterdammers pakten een punt in de Johan Cruijff Arena. Ze verlieten het veld zelfs met een zuur gevoel, omdat ze de winst lieten liggen.

Ondanks het zure gevoel heeft het vertrouwen van Excelsior ongetwijfeld een lekkere boost gekregen. Er werd prima gespeeld en dat was precies wat Excelsior nodig had voor de belangrijke laatste wedstrijden.

Deze thuiswedstrijd is een goede kans om dichter bij rechtstreekse handhaving te komen. Maar torenhoog favoriet is Excelsior niet. Daarvoor is NEC een te goede ploeg.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account