Nederland - Eredivisie 2023-2024

02-04-2024 20:00

Voorbeschouwing Excelsior – PSV (02-04-2024)

  • Match header module: Excelsior vs PSV Eindhoven 2024-04-02 20:00

Reken er maar op dat PSV ontzettend gretig aan de aftrap gaat verschijnen. Zaterdag werd in Nijmegen tegen NEC de eerste competitienederlaag van het seizoen geleden.

En het was nog terecht ook. Trainer Peter Bosz had het over een hautain en arrogant PSV. Hij zal in de dagen voor het duel zijn ploeg op scherp hebben gezet. De voorsprong van de koploper op Feyenoord is nog altijd comfortabel.

Maar als er nog een misstap wordt begaan, kan het nog een flinke klus worden om het kampioenschap binnen te halen.

In dat opzicht is Excelsior de ideale tegenstander. De Rotterdammers staan zestiende en moeten serieus vrezen voor degradatie. Dat heeft uiteraard met de plek op de ranglijst te maken, maar misschien nog wel meer met het spel van de afgelopen maanden.

Voor de laatste zege moet je terug naar half januari. Het logische gevolg is dat de Kralingers in de gevarenzone zijn beland. Een thuiswedstrijd tegen PSV is dan geen cadeautje.

Zwaar programma

PSV is de start van de zware laatste zeven wedstrijden van het seizoen. Excelsior treft nog onder meer Feyenoord, Ajax en NEC. Alleen de thuiswedstrijd tegen FC Volendam is op papier te doen.

De kans dat Excelsior tegen PSV een resultaat boekt, is erg klein. Het draait de laatste weken voor geen meter. Het scoren gaat moeizaam, er worden veel te veel tegendoelpunten geslikt en met het vertrouwen zal het matig gesteld zijn.

Bij PSV is het vertrouwen na 1 minder resultaat natuurlijk niet weg. Combineer dit met de drang om die zeperd goed te maken en je mag een ruime overwinning verwachten. Het zou goed kunnen dat er een 0-5 of 0-6 uit de bus gaat rollen.

Natuurlijk, het blijft voetbal en daarin kan alles. Maar een zege van Excelsior zou een van de grootste verrassingen van dit seizoen zijn.

Jacks logo


Pak €60 aan Free Bets


  • Maak een account aan bij Jacks.nl

  • Zet €10 in en pak €60 aan free bets

  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account