Nederland - Eredivisie 2023-2024

17-09-2023 14:30

Voorbeschouwing FC Twente – Ajax (17-09-2023)

  • Match header module: FC Twente vs AFC Ajax 2023-09-17 14:30

In Enschede kijken ze al twee weken uit naar deze dag. Ajax komt op bezoek in de Grolsch Veste. Als Ajax ooit te pakken is geweest, is het nu wel.

Er moet een compleet nieuw team worden gebouwd, met een nieuwe trainer en een nieuwe technisch directeur. Op een uitspatting op bezoek bij Ludogorets na, is het nog niet fraai geweest wat Ajax heeft laten zien.

In de competitie werd één keer gewonnen en tweemaal gelijk gespeeld. Dat is op zich geen ramp, maar die gelijke spelen waren tegen Excelsior en Fortuna Sittard. Alle respect voor die ploegen, maar normaal gesproken wint Ajax negen van de tien keer. En dan mocht Ajax nog blij zijn dat het tegen Fortuna Sittard een punt pakte.

Zijn er verzachtende omstandigheden? Eigenlijk niet, omdat Ajax altijd moet meedoen om de titel. Weinigen denken dat dat dit seizoen gaat gebeuren. Met Maurice Steijn staat er een trainer voor de groep die nog nooit in de top heeft gewerkt.

Wat technisch directeur Mislintat gaat leveren, is nog niet bekend. Er zijn veel nieuwe spelers gekocht, maar of dit aanwinsten zijn, weten we pas over een aantal maanden.

FC Twente vol vertrouwen

Bij FC Twente staan de vlaggen anders. Op een dubbele nederlaag tegen Fenerbahçe na is er alleen nog maar gewonnen. FC Twente scoort makkelijk en krijgt weinig doelpunten tegen. Dat is een prima combinatie.

Het duel tussen FC Twente en Ajax is ook het duel tussen zoon Sem en vader Maurice. Middenvelder Sem Steijn is vaste keus bij de Tukkers en kan zijn vader zondag flink pijn doen.

Wat als Ajax kansloos onderuit gaat? Hoe lang krijgt Maurice Steijn dan nog de tijd? Natuurlijk zit hij er pas net, maar bij Ajax doen ze niet aan overgangsjaren. De druk zal er vol op staan bij de Amsterdammers.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account