Nederland - Eredivisie 2023-2024

31-03-2024 14:30

Voorbeschouwing FC Twente – Heracles Almelo (31-03-2024)

  • Match header module: FC Twente vs Heracles Almelo 2024-03-31 14:30

De Twentse derby is een wedstrijd waarbij de plaats op de ranglijst weinig uitmaakt. FC Twente en Heracles Almelo zijn rivalen en het eeuwige doel in Almelo is om de grote broer uit Enschede te verslaan.

De kans dat dat aanstaande zondag gaat gebeuren, is niet zo groot. FC Twente is aan een prima fase bezig. De Tukkers staan redelijk stevig op de derde plaats.

Als dit over acht wedstrijden nog steeds zo is, plaatst FC Twente zich voor de voorronde van de Champions League. De enige overgebleven concurrent is AZ, dat vier punten minder heeft.

Heracles Almelo heeft de punten hard nodig. De promovendus staat op de veertiende plaats, met vier punten meer dan Excelsior en RKC Waalwijk.

Rechtstreekse degradatie zal niet gebeuren, maar de nacompetitie is wel een serieuze mogelijkheid. Dat je daar niet wilt uitkomen, weet Heracles maar al te goed.

Moeilijk programma

Heracles Almelo heeft geen makkelijk programma. Na FC Twente wachten AZ, sc Heerenveen en Sparta Rotterdam. Het is niet ondenkbaar dat de Almeloërs in de komende vier wedstrijden geen punten pakken. En dan wordt het echt penibel.

FC Twente staat een stuk zorgelozer aan de aftrap. Ondanks de nederlaag tegen PSV in de vorige speelronde draait het prima. De Tukkers krijgen weinig doelpunten tegen en voorin zijn de mogelijkheden dankzij de komst van Myron Boadu alleen maar groter geworden. FC Twente dan ook de torenhoge favoriet om de derby winnend af te sluiten.

Nu kan Heracles Almelo zich optrekken aan het feit dat dit soort wedstrijden op zich staan. Twente zal fel openen. Stel dat Heracles dit overleeft, dan is er echt wel iets mogelijk.

Tijdens de vorige speelronde werd er knap van Go Ahead Eagles gewonnen. Voor het vertrouwen is dat een welkome zege geweest. Een stunt tegen FC Twente zou helemaal voor een boost zorgen.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account