Nederland - Eredivisie 2023-2024

25-11-2023 18:45

Voorbeschouwing FC Twente – PSV (25-11-2023)

  • Match header module: FC Twente vs PSV Eindhoven 2023-11-25 18:45

Het duel met FC Twente wordt voor PSV de grootste test tot nu toe. De Eindhovenaren zijn voorlopig ongenaakbaar in de eredivisie.

De eerste twaalf wedstrijden leverden evenveel overwinningen op. En het doelsaldo van 45 voor en 5 tegen mag er ook zijn. De ontmoeting met FC Twente wordt mogelijk een ander verhaal.

De Tukkers spelen, compleet in lijn met de vorige seizoenen, prima. De Tukkers staan op de derde plaats en hebben dit seizoen in eigen huis het onklopbaar gewaande Feyenoord verslagen.

Die zege op Feyenoord was trouwens de enige in de laatste vier duels. De wedstrijden tegen FC Utrecht, Heracles Almelo en NEC eindigden in een gelijkspel.

FC Twente heeft de interlandbreak kunnen gebruiken om naar de ontmoeting met PSV toe te leven. De Tukkers hoefden minder internationals uit te zwaaien dan PSV, wat misschien een voordeel is. Nu is PSV natuurlijk wel een ploeg die vol vertrouwen speelt en veel kwaliteit in huis heeft.

Noa Lang of Hirving Lozano?

Trainer Peter Bosz kampt in de aanloop naar het duel met FC Twente met een luxeprobleem. Vrijdagmiddag werd bekend dat Noa Lang weer fit is. Of hij direct in de basis start is onduidelijk. Voor zijn spierblessure was Lang de absolute smaakmaker van PSV.

Zijn vervanger, Hirving Lozano, heeft het alleen erg goed gedaan. Zet je een speler met zijn kwaliteiten en vorm ernaast? Natuurlijk zijn er nog andere opties, zodat Bosz met allebei kan spelen. Maar de vraag blijft wie je uit het elftal laat. Een vraag die Bosz deze week heeft kunnen beantwoorden.

Je kunt PSV onmogelijk als underdog zien. De ploeg is in uitstekende vorm en maakt gemiddeld bijna vier doelpunten per wedstrijd. FC Twente leunt vooral op de degelijkheid en de sterke defensie, hoewel die tegen NEC drie doelpunten moest slikken.

FC Twente moet, als het serieus wil meedoen om de titel, winnen. Dat wordt een zware kluif.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus


  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account