Nederland - Eredivisie 2023-2024

30-09-2023 21:00

Voorbeschouwing FC Twente – sc Heerenveen (30-09-2023)

  • Match header module: FC Twente vs sc Heerenveen 2023-09-30 21:00

We gaan even terug naar 20 augustus van dit jaar. SC Heerenveen had net knap met 2-0 gewonnen bij FC Utrecht, goed voor de tweede zege in evenveel duels.

Zou het na een paar mindere jaren weer eens ouderwets genieten worden in Friesland. Ruim een maand en vier competitiewedstrijden later heeft sc Heerenveen nog altijd zes punten en is de gedeelde koppositie ingeruild voor een twaalfde plek op de ranglijst.

Crisis is het nog niet in Heerenveen, maar daar is weinig meer voor nodig. Heerenveen heeft nood aan een overwinning. Dat gaat zaterdagavond geen simpele klus worden.

Tegenstander FC Twente is prima aan het seizoen begonnen. De Tukkers verloren vorig weekend voor het eerst dit seizoen, maar staan er met vijf gespeeld twaalf punten prima voor. Ook onder de nieuwe trainer Joseph Oosting gaat het lekker in Enschede.

Ontslag Van Wonderen?

De baanzekerheid in de voetbalwereld is niet echt goed. Als je als trainer vier keer achter elkaar verliest, kan je al bijna naar het UWV. Heerenveen-trainer Kees van Wonderen zit nog niet op de wip, maar fans en spelers hebben er allemaal een mening over.

Diverse fans en journalisten in het noorden vinden het mooi geweest. Zo wordt Van Wonderen in een podcast een complete mismatch genoemd. De spelers antwoorden op iedere vraag over de trainer dat een ontslag nergens op zou slaan en dat ze vertrouwen hebben in Van Wonderen. Als er de komende weken geen betere resultaten komen, zal het toch snel klaar zijn voor de ex-Feyenoorder.

Wat dat betreft gaat het er in Enschede rustiger aan toe. Een plek in de subtop is meer dan realistisch. Het is zelfs niet ondenkbaar dat FC Twente een van de uitdagers voor de titel gaat worden, zeker nu die rol niet voor Ajax lijkt te zijn weggelegd.

Tegen sc Heerenveen is FC Twente de favoriet.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus


  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account