Nederland - Eredivisie 2023-2024

22-10-2023 12:15

Voorbeschouwing FC Utrecht – Ajax (22-10-2023)

  • Match header module: FC Utrecht vs AFC Ajax 2023-10-22 12:15

FC Utrecht tegen Ajax is altijd een leuke en beladen wedstrijd. Dat is dit keer niet anders, alleen staan FC Utrecht en Ajax er anders voor dan je gewend bent.

Het is een duel tussen de nummers 18 (FC Utrecht) en 16 (Ajax) van de ranglijst. In Utrecht en Amsterdam is het crisis. En dat is nog licht uitgedrukt. Bij Utrecht moest trainer Silberbauer al na vier (verloren) wedstrijden het veld ruimen.

Zijn opvolger Ron Jan begon met een zege uit bij Heracles. Daarna volgden drie nederlagen, met de laatste plaats tot gevolg. Het slachtoffer in Amsterdam luistert naar de naam Sven Mislintat. Trainer Maurice Steijn zit er nog, alleen vraag je je af hoe lang dat zo blijft.

Je houdt het bijna niet voor mogelijk, maar als Ajax verliest van FC Utrecht, kan het na zondag zomaar laatste staan. De Amsterdammers hebben nog twee wedstrijden tegoed, het restant tegen RKC Waalwijk en het inhaalduel tegen FC Volendam.

In theorie kan dat zomaar zes punten opleveren, hoewel je momenteel bij Ajax nergens vanuit mag gaan.

Twee weken voorbereiding

Het voordeel voor FC Utrecht is dat de ploeg zich twee weken lang optimaal heeft kunnen voorbereiden op het treffen met Ajax. FC Utrecht mist ook wel enkele (jeugd)internationals, maar een stuk minder dan Ajax.

Nu hoef je FC Utrecht niet scherp te krijgen voor een treffen met Ajax. Als er één wedstrijd is die ze willen winnen, is het deze wel. De laatste keer is al wel even geleden. In december 2015 was een treffer van Yassin Ayoub genoeg voor een 1-0 zege.

En wat met Ajax? Wie het weet mag het zeggen. Iedere week vraag je je weer af of de bodem is bereikt.

Normaal gesproken is een dolend FC Utrecht spek naar de bek van de Amsterdammers. Nu is de status van Ajax zo dat je ze niet eens favoriet kunt noemen in een wedstrijd tegen de nummer laatst.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account