Nederland - Eredivisie 2023-2024

12-11-2023 20:00

Voorbeschouwing FC Utrecht – Excelsior (12-11-2023)

  • Match header module: FC Utrecht vs Excelsior 2023-11-12 20:00

Gaat het langzaam maar zeker de goede kant op of wordt het voor FC Utrecht een seizoen waarin er tegen degradatie wordt gestreden?

Na zondagavond zal veel duidelijk zijn voor Ron Jans en zijn spelers. De opdracht is simpel. Tegen Excelsior moet er worden gewonnen. Op basis van de ranglijst gaat dat niet meevallen.

De kleinste van de drie Rotterdamse profclubs is bezig aan een prima seizoen en staat in het linkerrijtje. Vorig weekend werd AZ, een van de topploegen van dit seizoen, knap op een gelijkspel gehouden.

Ook FC Utrecht boekte een prima resultaat. In eigen huis werd het tegen FC Twente, een andere kampioenskandidaat, 1-1. Utrecht heeft daardoor de laatste plaats verlaten, weliswaar op doelsaldo. Een zege tegen Excelsior is dus broodnodig.

Aan de inzet ligt het niet. Dat is een van de voornaamste kwaliteiten van Utrecht, al jarenlang. Het maken van doelpunten blijft de achilleshiel van de ploeg. De Griek Douvikas wordt gemist in Utrecht.

Alles op rolletjes bij Excelsior

Bij Excelsior gaat het allemaal lekker. De Rotterdammers staan niet voor niks aan de bovenkant van de middenmoot. Toch blijft het opletten. Na elf speelrondes staat het allemaal nog dicht bij elkaar. Het verschil met FC Utrecht is bijvoorbeeld maar zes punten.

Voor Excelsior staan er daarnaast de komende maand zware wedstrijden op het programma, met onder meer Feyenoord en FC Twente. De plaats in het linkerrijtje is dan ook geen garantie op een zorgeloos seizoen.

Dit is een lastige wedstrijd om op voorhand een favoriet aan te wijzen. Aan de ene kant is het moeilijk voor te stellen dat FC Utrecht zo slecht draait, maar dit is wel de realiteit. De spanning staat er zondagavond vol op. Wellicht dat Excelsior daarvan kan profiteren.

Het zou een unicum zijn, want Excelsior heeft in Utrecht nog nooit gewonnen.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus


  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account