Nederland - Eredivisie 2023-2024

05-11-2023 12:15

Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Twente (05-11-2023)

  • Match header module: FC Utrecht vs FC Twente 2023-11-05 12:15

Op papier is FC Utrecht – FC Twente een heerlijke wedstrijd. Het zijn twee grote namen, die eigenlijk altijd in de subtop meedraaien.

Bovendien was de trainer van Utrecht, Ron Jans, vorig seizoen nog werkzaam in Enschede. Ook dit keer zal het een fraai duel worden, maar niet omdat twee subtoppers de strijd met elkaar aanbinden.

Bij FC Utrecht draait het nog altijd niet naar wens. Na de spectaculaire 4-3 zege tegen Ajax volgde een bloedeloze 0-0 tegen Fortuna Sittard. Het was matig in Limburg, maar het leverde wel weer een punt op.

FC Twente komt vol vertrouwen naar FC Utrecht. Afgelopen weekend werd met 2-1 gewonnen van Feyenoord, wat niet eens onverdiend was. De Tukkers staan derde en lijken met de week een serieuzere uitdager van PSV en Feyenoord te worden.

Vorig seizoen draaide FC Twente lang mee, maar alles wijst erop dat het dit seizoen tot het einde mee gaat doen voor de titel. Al houdt men die ambitie in Enschede voorlopig nog even voor zichzelf.

De kracht van het collectief

Het sterke van FC Twente is het collectief. De ploeg hangt niet aan een spits die 30 doelpunten maakt of een middenvelder die alles bepaalt. Iedere Twente-speler voert zijn taak uit en achterin staat het als een huis.

FC Utrecht gaat het zwaar krijgen tegen FC Twente, maar bij 'Utreg' heb je altijd het gevoel dat ze thuis net dat tikkeltje meer kunnen. Bovendien is de selectie meer waard dan de zeventiende plaats waar de ploeg nu staat.

Daar heb je trouwens niks aan. De realiteit is dat FC Utrecht op een plaats staat die rechtstreekse degradatie betekent en qua verliespunten zelfs de nummer laatst is. In tien wedstrijden is er pas acht keer gescoord.

Iedereen in Utrecht roept dat het beter moet. Het is aan Ron Jans om uit te vinden hoe dat gaat gebeuren. Zijn oude ploeg is aanstaande zondag dan ook favoriet voor de drie punten.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus


  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account