Nederland - Eredivisie 2023-2024

20-08-2023 12:15

Voorbeschouwing FC Utrecht – sc Heerenveen (20-08-2023)

  • Match header module: FC Utrecht vs sc Heerenveen 2023-08-20 12:15

Met FC Utrecht en sc Heerenveen treffen twee ploegen elkaar die vaak in het linkerrijtje eindigen. FC Utrecht begon het seizoen met een logische nederlaag bij PSV.

Heerenveen won in eigen huis met 3-1 van RKC Waalwijk. In de voorbeschouwingen ging het vooral over het ontbreken aan scorend vermogen in Friesland. Daar was tegen RKC weinig van te merken.

Op het gebied van scorend vermogen heeft ook FC Utrecht niks te klagen. In de spits staat nog steeds Douvikas. Nog steeds, want het is de vraag of hij ook na het sluiten van de transferdeadline nog in Utrecht speelt.

Voor de Domstedelingen is dat uiteraard te hopen, omdat hij vorig seizoen goed was voor veel doelpunten. Utrecht riep vorig jaar dat het de traditionele top drie wil uitdagen.

Daar is toen weinig van terecht gekomen. En als je naar de ploeg van dit seizoen kijkt, wordt dat wederom lastig. Er zijn wel spelers aangetrokken, maar die luisteren toch niet naar de klinkende namen die nodig zijn om de top uit te dagen.

Heerenveen als uitdager?

Bij Heerenveen is het de laatste jaren wat kleurloos geweest. Ondanks de mooie zege op de eerste speeldag zou het een verrassing zijn als Heerenveen nu ineens uitdager van de top drie wordt. Je weet het natuurlijk nooit.

De Moldavische Ion Nicolaescu zou niet het eerste schot in de roos zijn. Heerenveen heeft een historie met scorende buitenlandse spitsen, zoals Afonso Alves en Alfred Finnbogason. Misschien dat Nicolaescu de volgende in de rij is.

Voorlopig is het nog koffiedik kijken wat dit seizoen gaat opleveren, voor beide ploegen. Op voorhand is het lastig om een favoriet aan te wijzen.

Dit zijn wedstrijden die beide kanten op kunnen. Voor de voetballiefhebber is dat leuk, voor de mensen die een gokje willen wagen wat minder.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account