Nederland - Eredivisie 2023-2024

29-10-2023 14:30

Voorbeschouwing FC Volendam – Excelsior (29-10-2023)

  • Match header module: FC Volendam vs Excelsior 2023-10-29 14:30

FC Volendam staat er hetzelfde voor als vorig seizoen voor de winterstop. Alles wees toen op rechtstreekse degradatie.

FC Volendam herpakte zich echter na de winterstop en handhaafde zich knap op het hoogste niveau.

Dit seizoen gaat het nog niet naar wens. Eerst was er het gedoe rond Carel Eiting, die uiteindelijk na twee arbitragezaken naar FC Twente ging. Bestuurlijk is het ook onrustig geweest en op het veld vallen de prestaties tegen.

Dat is anders bij Excelsior. Bij de Rotterdammers is het op bestuurlijk vlak eigenlijk altijd wel rustig. En op het veld gaat het ook goed. Er werd vorig weekend wel verloren van PEC Zwolle, maar Excelsior staat knap in het linkerrijtje.

Daar zal het waarschijnlijk niet blijven, maar met het oog op handhaving zijn er toch al aardig wat punten gepakt. De voorsprong op FC Volendam bedraagt bijvoorbeeld negen punten.

FC Volendam moet winnen

Voor FC Volendam wordt het hoog tijd om weer eens te winnen. Als je naar de nummers 14 tot en met 17 van de ranglijst kijkt, valt de achterstand goed mee. Het vervelende voor Volendam is dat deze ploegen luisteren naar de namen Vitesse, sc Heerenveen, FC Utrecht en Ajax. De kans is erg klein dat deze teams hier blijven staan.

FC Volendam zal dan ook eerder naar Almere City FC kijken. De achterstand op de debutant bedraagt nu vier punten en mag niet te ver oplopen, anders wordt het een helse klus om degradatie te voorkomen.

Excelsior kan redelijk ontspannen afreizen naar Volendam. Ondanks de misstap tegen < a href="/competities/club/39-pec-zwolle.html">PEC Zwolle draait het lekker in Kralingen. Trainer Marinus Dijkhuizen zal hameren op een goed resultaat.

Op die manier blijft Excelsior in de flow. Ook vorig seizoen begon de ploeg goed, maar zakte het nadien ver weg, waardoor het toch weer spannend werd. In ieder geval is Excelsior zondag favoriet voor de zege.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account